NS, treinen, materieel

NS wil op ieder station minimaal twee treinen per uur

NS, treinen, materieel

De NS wil ervoor zorgen dat reizigers vanaf 2015 op alle stations minimaal twee keer per uur in een trein kunnen stappen. Op de vier trajecten waar nu maar één trein per uur rijdt, wordt dat verhoogd naar twee. Ook moeten er tijdens de daluren meer intercity’s gaan rijden tussen Amersfoort, Apeldoorn en Deventer. Dat staat in het dienstregelingsplan dat de NS voor advies heeft neergelegd bij belangenorganisaties.

Het is de bedoeling dat er extra Sprinters gaan rijden op de trajecten Arnhem – Ede-Wageningen, Breda – Dordrecht, Roosendaal – Dordrecht en Heerlen – Sittard.

Intercitys

Verder wil de NS in het weekeinde meer nachtintercity’s gaan inzetten. Reizigers kunnen straks tot 1:00 uur vanuit de Randstad naar bijvoorbeeld Zwolle en Deventer. De laatste mogelijkheid is nu nog om 23:30 uur. Op een aantal trajecten wordt ook geschrapt in de dienstregeling. De intercity tussen Haarlem en Uitgeest verdwijnt. In plaats daarvan komt er een Sprinter, die twee keer per uur rijdt.

Onder meer het Landelijke Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (Locov) en Prorail buigen zich nu over de plannen. De verwachting is dat in augustus meer bekend wordt over de dienstregeling voor komend jaar, meldt ANP.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.