Eén loket voor klachten over OV-chipkaart deze zomer

Reizigers kunnen vanaf de zomer bij één loket terecht voor klachten over de OV-chipkaart, ongeacht bij welke vervoerder is gereisd of om welke klacht het gaat. Consumentenbond, Rover en ANWB riepen eind vorig jaar vervoerders op om te komen tot één gezamenlijk serviceloket voor OV-chipkaart gerelateerde vragen en klachten. Het nationaal Openbaar Vervoer Beraad meldt woensdag dat dit loket er komende zomer kom.

De vervoerder en Trans Links Systems (TLS). Sinds 1 februari worden reizigers maximaal één keer doorverwezen bij afhandeling van hun klachten. Ook werken de organisaties voortaan met dezelfde gespreksinstructie waardoor reizigers eenduidig antwoord krijgen op hun vraag of klacht. Daarmee komt er volgens het NOVB voorlopig een einde aan dat reizigers van ‘van kastje naar de muur’ worden gestuurd.

Eén loket

De consumentenorganisatie voerden eind vorig jaar actie in de Tweede Kamer om te komen tot één loket voor de OV-chipkaart. “Wij pleiten voor één laagdrempelig, transparant en herkenbaar loket waar consumenten terecht kunnen met alle vragen en klachten die te maken hebben met de OV-chipkaart ongeacht met welke vervoerder er wordt gereisd. Laat TLS en de vervoerders achter het loket zorgen dat de klacht op de juiste plek terecht komt en wordt opgelost”, zo luidde de oproep van de organisaties.

De commissie Meijdam kreeg in 2012 de opdracht om vervoerders en overheden samen om de tafel te krijgen om de problemen met de OV-chipkaart aan te pakken. Staatssecretaris Mansveld had de commissie gevraagd om een besluitvormend orgaan op te richten waarin alle ov-bedrijven vertegenwoordigd waren. Dat orgaan zou bijvoorbeeld slagvaardig problemen met de OV-chipkaart moeten oplossen. Meijdam heeft vorig jaar zijn opdracht teruggegeven, omdat het overleg spaak liep. Daarna is het Nationaal Openbaar Vervoer Beraad opgericht (NOVB). Hierin zitten alle vervoerders en overheden om samen problemen op beleidsniveau op te lossen.

Lees ook:

Vervoerders maken afspraken over lokettenwarboel OV-chip

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.