Nachttrein, NS

Tweede Kamer steunt motie voor meer treinen in nachtnet

De Tweede Kamer wil dat treinen tot later in de nacht kunnen doorrijden naar meer steden. De Tweede Kamer steunde dinsdag een voorstel dat D66-Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven hiervoor indiende. Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu dient samen met de NS te onderzoeken hoe dit kan worden gerealiseerd.

Het gaat om treinen naar bijvoorbeeld Groningen, Maastricht of Enschede. Ook moet de staatssecretaris kijken naar treinen vanuit andere steden naar de Randstad en treinen binnen bijvoorbeeld Brabant of Twente. Van Veldhoven: “Wie laat op de avond met de trein wil, moet zich vaak haasten. Latere treinen die meer steden aandoen zijn een goede service voor mensen die een leuke avond op stap zijn of voor hun werk tot laat reizen. Daarom is het goed dat de Kamer dit plan steunt.”

Langer doorrijden

Eerder maakte de NS bekend dat de treinen in de randstad vanaf 2015 op vrijdag en zaterdag wat langer doorrijden. Van Veldhoven wil dat er verder wordt doorgepakt door treinen meer stations te laten aandoen in de avond. Treinen uit de Randstad moeten volgens haar niet alleen rijden tot Zwolle en Den Bosch, maar ook tot Groningen, Leeuwarden, Maastricht en Enschede. Ook van de provincies naar de Randstad moeten treinen tot later in de avond vertrekken.

Van Veldhoven: “Als we willen dat de trein vaker een goed alternatief is voor de auto, moeten we de service vergroten. Daar hoort een goede dienstregeling bij.”

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tweede Kamer steunt motie voor meer treinen in nachtnet | OVPro.nl
Nachttrein, NS

Tweede Kamer steunt motie voor meer treinen in nachtnet

De Tweede Kamer wil dat treinen tot later in de nacht kunnen doorrijden naar meer steden. De Tweede Kamer steunde dinsdag een voorstel dat D66-Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven hiervoor indiende. Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu dient samen met de NS te onderzoeken hoe dit kan worden gerealiseerd.

Het gaat om treinen naar bijvoorbeeld Groningen, Maastricht of Enschede. Ook moet de staatssecretaris kijken naar treinen vanuit andere steden naar de Randstad en treinen binnen bijvoorbeeld Brabant of Twente. Van Veldhoven: “Wie laat op de avond met de trein wil, moet zich vaak haasten. Latere treinen die meer steden aandoen zijn een goede service voor mensen die een leuke avond op stap zijn of voor hun werk tot laat reizen. Daarom is het goed dat de Kamer dit plan steunt.”

Langer doorrijden

Eerder maakte de NS bekend dat de treinen in de randstad vanaf 2015 op vrijdag en zaterdag wat langer doorrijden. Van Veldhoven wil dat er verder wordt doorgepakt door treinen meer stations te laten aandoen in de avond. Treinen uit de Randstad moeten volgens haar niet alleen rijden tot Zwolle en Den Bosch, maar ook tot Groningen, Leeuwarden, Maastricht en Enschede. Ook van de provincies naar de Randstad moeten treinen tot later in de avond vertrekken.

Van Veldhoven: “Als we willen dat de trein vaker een goed alternatief is voor de auto, moeten we de service vergroten. Daar hoort een goede dienstregeling bij.”

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.