TRAXX, locomotief, Bombardier

Intercity Direct rijdt weer volgens dienstregeling

De Intercity Direct rijdt sinds woensdagmiddag vanuit Amsterdam weer zijn normale halfuurdiensten. Dat heeft NS bekendgemaakt. Vanwege een defect aan de stroomafnemers (pantografen) van de Traxx-locomotieven, werd dinsdag door fabrikant Bombardier geadviseerd een extra inspectie uit te voeren. Om deze inspectie mogelijk te maken was het noodzakelijk de locomotieven van Intercity Direct uit de dienstregeling te halen.

De treindiensten van de vervangers van de Fyra werden woensdagochtend weer hervat, maar toen nog in een uurdienst. Inmiddels zijn alle locomotieven gecontroleerd en zijn er voldoende locomotieven beschikbaar om de reguliere halfuurdienst te kunnen rijden.

Inspectie

Uit de inspectie van alle locomotieven van de Intercity Direct, is bij enkele locomotieven een defect aan de stroomafnemer is geconstateerd. Dat defect wordt hersteld.

D66 wil dat de Tweede Kamer debatteert over de ‘falende opvolger van de Fyra’. Ook D66 wil opheldering van staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu over hoe ervoor wordt gezorgd dat de reiziger niet opnieuw wordt gedupeerd. Het CDA vindt dat Mansveld zich niet langer mag bemoeien met de hogesnelheidslijn.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.