Jet Bussemaker, minister van Onderwijs

Kabinet: OV-studentenkaart blijft definitief behouden

De OV-studentenkaart blijft behouden. Dat heeft het kabinet woensdagmiddag bekendgemaakt. In het akkoord over het leenstelsel bijft de OV-studentenkaart overeind. Daarnaast wordt het reisrecht voor studenten uitgebreid met 160.000 minderjarige mbo-studenten. Zij krijgen uiterlijk per 1 januari 2017 een OV-studentenkaart. Dat is goed nieuws voor de vervoerders, die met een versobering van de OV-kaart voor fikse terugloop in reizigers en inkomsten vreesden.

Met het behoud van het reisrecht komt het kabinet tegemoet aan een belangrijke wens van de studenten én vervoerders. Wel wil het kabinet er met een ‘beter-benutten-strategie’ voor studenten niet allemaal tegelijkertijd gaan reizen.

Leenstelsel

Er komt een leenstelsel voor studenten dat één miljard euro gaat opleveren. Met het leenstelsel verdwijnt per 1 september 2015 de basisbeurs voor studenten. Nieuwe studenten zullen hun studiefinanciering moeten gaan lenen. Het leenstelsel voor de bachelor en masterfase gaat in op 1 september 2015 voor nieuwe groepen bachelor- en masterstudenten.

In het akkoord is ook afgesproken dat studenten veel langer dan nu de tijd krijgen om hun schuld af te lossen. Nu mogen afgestudeerden nog 15 jaar doen over het aflossen van hun studieschuld, straks ligt de termijn op 35 jaar.

Lees ook:

OV-studentenkaart blijft een jaar langer behouden

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kabinet: OV-studentenkaart blijft definitief behouden | OVPro.nl
Jet Bussemaker, minister van Onderwijs

Kabinet: OV-studentenkaart blijft definitief behouden

De OV-studentenkaart blijft behouden. Dat heeft het kabinet woensdagmiddag bekendgemaakt. In het akkoord over het leenstelsel bijft de OV-studentenkaart overeind. Daarnaast wordt het reisrecht voor studenten uitgebreid met 160.000 minderjarige mbo-studenten. Zij krijgen uiterlijk per 1 januari 2017 een OV-studentenkaart. Dat is goed nieuws voor de vervoerders, die met een versobering van de OV-kaart voor fikse terugloop in reizigers en inkomsten vreesden.

Met het behoud van het reisrecht komt het kabinet tegemoet aan een belangrijke wens van de studenten én vervoerders. Wel wil het kabinet er met een ‘beter-benutten-strategie’ voor studenten niet allemaal tegelijkertijd gaan reizen.

Leenstelsel

Er komt een leenstelsel voor studenten dat één miljard euro gaat opleveren. Met het leenstelsel verdwijnt per 1 september 2015 de basisbeurs voor studenten. Nieuwe studenten zullen hun studiefinanciering moeten gaan lenen. Het leenstelsel voor de bachelor en masterfase gaat in op 1 september 2015 voor nieuwe groepen bachelor- en masterstudenten.

In het akkoord is ook afgesproken dat studenten veel langer dan nu de tijd krijgen om hun schuld af te lossen. Nu mogen afgestudeerden nog 15 jaar doen over het aflossen van hun studieschuld, straks ligt de termijn op 35 jaar.

Lees ook:

OV-studentenkaart blijft een jaar langer behouden

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.