Ontwerp, station Bleizo, bron: folder gemeente Zoetermeer

Station Bleizo komt er eind 2018

Ontwerp, station Bleizo, bron: folder gemeente Zoetermeer

Station Bleizo (Bleiswijk-Zoetermeer) gaat naar verwachting eind 2018 haar deuren openen. Dit zijn NS, ProRail, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Stadsgewest Haaglanden en de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland overeengekomen. Er wordt al sinds 2007 over de opening van het nieuwe station gesproken, maar nu hebben de verschillende partijen eindelijk overeenstemming bereikt.

Alle sprinters tussen Den Haag en Gouda zullen hier stoppen en RandstadRail-lijn 4 wordt naar het station doorgetrokken. Daarmee biedt het station voor treinreizigers een uitstekende overstapmogelijkheid op RandstadRail, bus, fiets en auto.

OV-netwerken

Bij station Bleizo komen bus, RandstadRail, fiets en trein samen, waardoor dit het kloppend hart vormt van Bleizo, het gebied rond de A12 bij Zoetermeer en Lansingerland. De bestaande OV-netwerken van Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer worden hier met elkaar verbonden. Voor zo’n 70.000 inwoners van Lansingerland en Zoetermeer kan de reistijdwinst oplopen tot 25 minuten en er hoeft minder te worden overgestapt.

Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu: “Het toekomstige station zorgt voor een betere afstemming tussen stadsen streekvervoer en vervoer per trein. Een goede stap voor een optimale reis van deur-tot-deur!”

Duidelijkheid

Wethouder Marc Rosier van Zoetermeer: “We zijn enorm blij dat er nu duidelijkheid is. Nu wordt de regio nog beter bereikbaar. Denk ook aan de positieve impuls die het geeft aan de economische ontwikkeling van het gebied Bleizo. Naast TranSportium en AdventureWorld zal het zeker meer grootschalige en innovatieve marktinitatieven aantrekken.”

Station Bleizo vraagt aanpassing van de dienstregeling tussen Gouda en Den Haag. Een extra Intercitystop is noodzakelijk om het nieuwe Sprinter-station Bleizo op een robuuste en veilige manier in de dienstregeling in te passen. De huidige Intercity tussen Gouda en Den Haag zal bij de komst van het nieuwe station naar verwachting een stop gaan maken op station Zoetermeer, tenzij nieuwe ontwikkelingen deze stop niet langer noodzakelijk maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.