OV-chipkaart, paaltjes, inchecken

Vanaf nu alleen reizen per trein met OV-chipkaart mogelijk

Het papieren treinkaartje behoort vanaf vandaag tot het verleden. Het oude kaartje wordt vervangen voor een kaartje met chip, waarmee de reiziger in- en uitcheckt voor de reis. Op grote stations lopen deze week honderden NS-medewerkers rond die vragen van reizigers beantwoorden.

Rover staat woensdagochtend op station Utrecht CS om brochures uit te delen met aandachtspunten voor de reiziger. Rover heeft de voorlichtingsbrochure ‘Dit verandert er voor u’ ontwikkeld waarin de reiziger kan bekijken waar hij rekening mee moet houden.

Papieren kaartje

Volgens Rover wordt het reizen met het OV het er niet makkelijker op door deze verandering. De reiziger moet volgens de reizigersorganisatie met veel zaken rekening houden: “Bij iedere vervoerder apart in- en uitchecken, altijd voldoende saldo op de OV-chipkaart hebben, soms vooraf een vervoerderskeuzes maken en het vooraf op de kaart laden van specifieke producten zoals samenreiskorting, toeslagen en keuzedagen.”

Rover heeft altijd aangedrongen op behoud van een papieren kaartje voor de incidentele reiziger. De reisorganisatie geeft te kennen blij te zijn dat er wegwerpchipkaartjes zijn gekomen voor de vol tarief reizigers. Tegelijkertijd betreurt de organisatie het dat de papieren kortingskaartjes worden afgeschaft. Ook is Rover tegen de toeslag van één euro voor de wegwerpchip.

‘Duur alternatief’

Maatschappij Voor Beter OV noemt woensdag een ‘gitzwarte dag’ voor de reiziger en vindt dat het papieren treinkaartje wordt vervangen door een ‘peperduur alternatief’. Volgens de reizigersorganisatie zou er ook gekozen kunnen worden voor een papieren kaartje met barcode. Dit zou een veel minder dure variant zijn. Het is volgens Voor Beter OV belachelijk dat de kosten voor de ‘dure kaartjes’ volledig op de treinreizigers ‘worden afgewenteld’.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vanaf nu alleen reizen per trein met OV-chipkaart mogelijk | OVPro.nl
OV-chipkaart, paaltjes, inchecken

Vanaf nu alleen reizen per trein met OV-chipkaart mogelijk

Het papieren treinkaartje behoort vanaf vandaag tot het verleden. Het oude kaartje wordt vervangen voor een kaartje met chip, waarmee de reiziger in- en uitcheckt voor de reis. Op grote stations lopen deze week honderden NS-medewerkers rond die vragen van reizigers beantwoorden.

Rover staat woensdagochtend op station Utrecht CS om brochures uit te delen met aandachtspunten voor de reiziger. Rover heeft de voorlichtingsbrochure ‘Dit verandert er voor u’ ontwikkeld waarin de reiziger kan bekijken waar hij rekening mee moet houden.

Papieren kaartje

Volgens Rover wordt het reizen met het OV het er niet makkelijker op door deze verandering. De reiziger moet volgens de reizigersorganisatie met veel zaken rekening houden: “Bij iedere vervoerder apart in- en uitchecken, altijd voldoende saldo op de OV-chipkaart hebben, soms vooraf een vervoerderskeuzes maken en het vooraf op de kaart laden van specifieke producten zoals samenreiskorting, toeslagen en keuzedagen.”

Rover heeft altijd aangedrongen op behoud van een papieren kaartje voor de incidentele reiziger. De reisorganisatie geeft te kennen blij te zijn dat er wegwerpchipkaartjes zijn gekomen voor de vol tarief reizigers. Tegelijkertijd betreurt de organisatie het dat de papieren kortingskaartjes worden afgeschaft. Ook is Rover tegen de toeslag van één euro voor de wegwerpchip.

‘Duur alternatief’

Maatschappij Voor Beter OV noemt woensdag een ‘gitzwarte dag’ voor de reiziger en vindt dat het papieren treinkaartje wordt vervangen door een ‘peperduur alternatief’. Volgens de reizigersorganisatie zou er ook gekozen kunnen worden voor een papieren kaartje met barcode. Dit zou een veel minder dure variant zijn. Het is volgens Voor Beter OV belachelijk dat de kosten voor de ‘dure kaartjes’ volledig op de treinreizigers ‘worden afgewenteld’.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.