Arriva, trein, botsing, Ruurlo

Vier lichtgewonden bij botsing tussen trein en vrachtwagen

(bron: ANP, eenmalig gebruik)

In Ruurlo zijn woensdagavond vier reizigers lichtgewond geraakt toen de trein waarin ze zaten in botsing kwam met de aanhanger van een vrachtwagen. Dat gebeurde op de spoorwegovergang aan de Dekkersweg. De slachtoffers raakten gewond doordat een ruit van de trein door de klap is gesprongen. Ze zijn ter plaatse behandeld aan hun verwondingen. De machinist kwam met de schrik vrij.

De politie vermoedt dat de chauffeur zijn vrachtwagen deels op de overweg had stil gezet om in te schatten of hij met zijn combinatie de bocht naar rechts kon maken. Toen de signalen van de spoorwegovergang afgingen, lukte het hem niet om zijn combinatie op tijd van het spoor te halen voor de naderende de trein. Daarna volgde de aanrijding.

Onderzoek

Alle 35 treinpassagiers zijn opgevangen door omwonenden en door Arriva per bus vervoerd. De  politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk. Op dit moment vinden opruimingswerkzaamheden plaats. In Sinderen was vorige week ook al een ongeluk met een trein van Arriva. Daar kwam een bejaarde vrouw om het leven nadat haar auto in botsing kwam met een naderende trein op een onbewaakte spoorwegovergang.

Lees ook:

Vrouw komt om bij botsing van trein met auto

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vier lichtgewonden bij botsing tussen trein en vrachtwagen | OVPro.nl