Thalys, hogesnelheidstrein

NS heeft interesse in belang Thalys

Thalys, hogesnelheidstrein

NS heeft interesse in aandelen van de hogesnelheidstrein Thalys. Dat bevestigt een woordvoerder van het spoorbedrijf. De Thalys is momenteel in handen van de Franse, Belgische en Duitse spoorwegen. Deutsche Bahn heeft echter aangegeven het belang van tien procent te willen afstoten.

Woordvoerder Eric Trinthamer van NS: “Wij willen zowel de operationele als de financiële samenwerking verbeteren. Aandeelhouders NMBS en SNCF bepalen echter wat zij met het belang van Deutsche Bahn doen. Als zij ermee instemmen dat NS het belang van Deutsche Bahn overneemt, dan zijn wij zeker geïnteresseerd.”

Ticketverkoop

NS is op dit moment eigenaar van twee treinstellen en verzorgt ook samen met de andere spoorbedrijven de ticketverkoop van de Thalys. Thalys telde in 2013 6,7 miljoen reizigers en boekte een omzet van 487 miljoen euro.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS heeft interesse in belang Thalys | OVPro.nl
Thalys, hogesnelheidstrein

NS heeft interesse in belang Thalys

NS heeft interesse in aandelen van de hogesnelheidstrein Thalys. Dat bevestigt een woordvoerder van het spoorbedrijf. De Thalys is momenteel in handen van de Franse, Belgische en Duitse spoorwegen. Deutsche Bahn heeft echter aangegeven het belang van tien procent te willen afstoten.

Woordvoerder Eric Trinthamer van NS: “Wij willen zowel de operationele als de financiële samenwerking verbeteren. Aandeelhouders NMBS en SNCF bepalen echter wat zij met het belang van Deutsche Bahn doen. Als zij ermee instemmen dat NS het belang van Deutsche Bahn overneemt, dan zijn wij zeker geïnteresseerd.”

Ticketverkoop

NS is op dit moment eigenaar van twee treinstellen en verzorgt ook samen met de andere spoorbedrijven de ticketverkoop van de Thalys. Thalys telde in 2013 6,7 miljoen reizigers en boekte een omzet van 487 miljoen euro.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.