Spurt-trein, Arriva

Speciale uitzendingen Rail Away over 175 jaar spoor

TV-programma Rail Away heeft op 28 en 29 augustus twee speciale uitzendingen in het kader van 175 jaar spoor. In deze uitzendingen wordt de diversiteit van het Nederlandse spoor in beeld gebracht. Rail Away brengt spoortrajecten langs bijzondere locaties in beeld. De trein dient daarbij als leidraad. In het programma is aandacht voor de treinen, landschappen en culturen.

In bijna twintig jaar reisde Rail Away per trein de verste uithoeken van de wereld af, maar nog niet veel afleveringen kwamen uit Nederland. Het Nederlandse spoor kent een grote gevarieerdheid, die fraai wordt weergegeven in deze vier-seizoenen-special.

Prachtige beelden

Op een onstuimige herfstdag begint de rit op station Ede-Wageningen en gaat via de Veluwezoom naar Dieren. In de winter reist de Arriva-trein van Leeuwarden door de berijpte weilanden van Friesland naar Stavoren. In de lente volgen er prachtige beelden uit de Betuwe: van Culemborg door de bloesemrijke boomgaarden naar Zetten-Andelst. In hartje zomer tenslotte een reis met de stoomtrein van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) van Valkenburg over het legendarische Miljoenenlijntje naar station Simpelveld.

De spoorsector organiseert dit jaar allerlei activiteiten om het 175-jarig bestaan van het spoor te vieren. Naast activiteiten rondom de geschiedenis van het spoor laat de sector zien welke technologische ontwikkelingen er op dit moment worden toegepast. De hoofdevenementen zijn een feestje op 20 september in Amsterdam en het festival SpoorParade dat van 16 tot en met 21 oktober in Amersfoort plaatsvindt.

Bezoek voor meer informatie de website van 175 jaar spoor.

Bekijk hier de laatste uitzending van Rail Away in Griekenland:

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.