Spurt-trein, Arriva

Arriva zet langere treinen in op noordelijke lijnen

Arriva gaat vanaf maandag met langere treinen rijden op de noordelijke lijnen. Zwitserse treinfabrikant Stadler heeft de afgelopen periode drie treinen voorzien van een extra tussen-treinstel. Dat is gedaan om de toename van het aantal reizigers op deze lijnen op te vangen. De verlenging van de treinen levert 59 extra zitplaatsen per trein op.

De komende maanden worden ook drie andere treinen omgebouwd, waardoor er in december in totaal zes verlengde treinen rijden. Hierdoor komen er ruim 350 extra zitplaatsen beschikbaar die op de trajecten Roodeschool-Groningen, Delfzijl-Groningen en Groningen-Leeuwarden gaan rijden.

Startschot

Arriva monitort de reizigersaantallen voortdurend, waardoor er direct kan worden bijgestuurd met de inzet van treinen en personeel. In de eerste schoolweken begeleiden stewards de reizigers tijdens het instapproces. Dit houdt in dat zij reizigers persoonlijk wijzen op de nog aanwezige zit- en staanplaatsen in de trein. Daardoor gaat het instappen sneller gaat en wordt voorkomen dat reizigers onnodig drukte ervaren omdat ze het eerste treinstel instappen.

Gedeputeerde Mark Bouwmans van Verkeer en Vervoer van de provincie Groningen en Arriva-directeur Anne Hettinga geven dinsdag het officiële startschot voor de inzet van de langere treinen.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Arriva zet langere treinen in op noordelijke lijnen | OVPro.nl
Spurt-trein, Arriva

Arriva zet langere treinen in op noordelijke lijnen

Arriva gaat vanaf maandag met langere treinen rijden op de noordelijke lijnen. Zwitserse treinfabrikant Stadler heeft de afgelopen periode drie treinen voorzien van een extra tussen-treinstel. Dat is gedaan om de toename van het aantal reizigers op deze lijnen op te vangen. De verlenging van de treinen levert 59 extra zitplaatsen per trein op.

De komende maanden worden ook drie andere treinen omgebouwd, waardoor er in december in totaal zes verlengde treinen rijden. Hierdoor komen er ruim 350 extra zitplaatsen beschikbaar die op de trajecten Roodeschool-Groningen, Delfzijl-Groningen en Groningen-Leeuwarden gaan rijden.

Startschot

Arriva monitort de reizigersaantallen voortdurend, waardoor er direct kan worden bijgestuurd met de inzet van treinen en personeel. In de eerste schoolweken begeleiden stewards de reizigers tijdens het instapproces. Dit houdt in dat zij reizigers persoonlijk wijzen op de nog aanwezige zit- en staanplaatsen in de trein. Daardoor gaat het instappen sneller gaat en wordt voorkomen dat reizigers onnodig drukte ervaren omdat ze het eerste treinstel instappen.

Gedeputeerde Mark Bouwmans van Verkeer en Vervoer van de provincie Groningen en Arriva-directeur Anne Hettinga geven dinsdag het officiële startschot voor de inzet van de langere treinen.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.