Station Vlaardingen-Oost, ramkraak

Ramkraak op station Vlaardingen-Oost, treinverkeer hervat

Het NS-station Vlaardingen-Oost is vanwege een ramkraak woensdagochtend urenlang niet bereikbaar geweest voor reizigers. Een personenauto is in de nacht van dinsdag op woensdag op het stationsgebouw is ingereden en in brand gevlogen. Daarbij raakte de voorkant van het stationsgebouw en een geldautomaat beschadigd. Niemand raakte gewond. De treindienst werd rond tien uur weer hervat. Volgens ProRail kunnen reizigers de perrons via de achterzijde van het station bereiken.

Een Volkswagen Golf boorde zich rond 04.30 uur in het stationsgebouw, waarna er brand uitbrak. Nadat de brandweer de brand had geblust, zette de politie het gebouw af voor sporenonderzoek. Rond 09.00 uur werd het pand door de politie vrijgegeven. Volgens ProRail en NS is het nog niet duidelijk hoe groot de schade aan het stationsgebouw is. Station Vlaardingen-Oost is een van de stations die op de lijst staat om te worden omgebouwd voor de metroverbinding Hoekse Lijn.

Ramkraak

De ramkraak werd gepleegd met een grijze Volkswagen Golf die in de nacht van 12 op 13 september op de Sweelinckstraat in Vlaardingen werd gestolen. De politie zoekt getuigen. Het is onbekend of er geld is gestolen bij het misdrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.