Timo Huges, directeur NS

NS-topman: reizen met OV-chipkaart onnodig ingewikkeld

Reizen met de OV-chipkaart is soms een hele opgave en de vorm van betaling is niet meer van deze tijd. Dat heeft NS-directeur Timo Huges in een interview met de Telegraaf gezegd. De topman wil dat reizigers over niet al te lange tijd hun reis met de telefoon kunnen betalen.

De kritiek van Huges op het betaalsysteem voor het OV is opmerkelijk, omdat pasgeleden het papieren treinkaartje is afgeschaft en reizigers daardoor aan het OV-chipsysteem zijn overgeleverd. “Vooraf geld op je OV-chipkaart laden als je met kleinkinderen naar een dierentuin of pretpark wilt reizen is niet meer van deze tijd. Van te voren ben je dan al veel geld kwijt. Ik snap het wel. De chipkaart is vanuit het systeem bedacht, maar het reizen met de trein kan toegankelijker. Daarom reizen kinderen tot 12 jaar voortaan gratis mee.”

Hoge frequenties

Volgens Huges is de spits een uitdaging. “We moeten slimmer gebruik maken van de infrastructuur. Op de drukste spoorlijnen willen we zes keer per uur gaan rijden.” Om de groei in de spits op te vangen, zet NS zijn kaarten in op het nieuwe beveiligingssysteem ERMTS, waardoor de frequentie van treinen omhoog kan, omdat ze korter achter elkaar kunnen rijden. Er wordt voor 4,5 miljard euro aan infrastructuur aangelegd om elke 10 minuten een Intercity en een stoptrein te laten rijden tussen Eindhoven en Amsterdam.

Huges hoopt dat universiteiten en hogescholen hun collegetijden verschuiven om de drukte tijdens de spits tegen te gaan. “Als studenten een half uur later beginnen, helpt dan ons enorm”, aldus de topman.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “NS-topman: reizen met OV-chipkaart onnodig ingewikkeld”

Paul Lamote|23.09.14|15:57

Dhr Huges lijkt niet te snappen wie de eindverantwoordelijke bij NS is.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.