Meer TGV- en ICE-treinen tussen Duitsland en Frankrijk in 2016

De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn en het Franse SNCF gaan vanaf 2016 meer grensoverschrijdende hogesnelheids-diensten aanbieden met hun TGV- en ICE-treinen. Dat is dinsdag bekendgemaakt op InnoTrans in Berlijn. Directeur Rüdiger Grube van Deutsche Bahn en directeur Guillaume Pepy van SNCF ondertekenden hiervoor, in aanwezigheid van de transportministers van beide landen, een samenwerkingsovereenkomst.

Tussen Frankfurt en Parijs gaan vanaf 2016 zes treinen rijden in plaats van de huidige vier. Tussen Stuttgart en de Franse hoofdstad gaan er straks vijf in plaats van de huidige vier diensten rijden. De reistijd tussen Parijs en Stuttgart wordt met een half uur teruggebracht tot drie uur en tien minuten.

Samenwerking

Grube belooft dat de verbeteringen zijn doorgevoerd voordat het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk plaatsvinden, zodat reizigers snel en comfortabel naar de wedstrijden kunnen reizen.

Duitse transportminister Alexander Dobrindt omschrijft de samenwerking die is gestart in 2007 en nu is verlengd tot 2020 als een ‘levend Europa’. Tot nu toe hebben de TGV- en ICE-treinen tien miljoen reizigers vervoerd. In augustus alleen al werden 200.000 mensen vervoerd.

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Meer TGV- en ICE-treinen tussen Duitsland en Frankrijk in 2016”

Kees Boer|07.10.14|19:47

Hoop dat de TGV tussen Frankfurt en Marseille wordt gehandhaaft

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meer TGV- en ICE-treinen tussen Duitsland en Frankrijk in 2016 | OVPro.nl

Meer TGV- en ICE-treinen tussen Duitsland en Frankrijk in 2016

De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn en het Franse SNCF gaan vanaf 2016 meer grensoverschrijdende hogesnelheids-diensten aanbieden met hun TGV- en ICE-treinen. Dat is dinsdag bekendgemaakt op InnoTrans in Berlijn. Directeur Rüdiger Grube van Deutsche Bahn en directeur Guillaume Pepy van SNCF ondertekenden hiervoor, in aanwezigheid van de transportministers van beide landen, een samenwerkingsovereenkomst.

Tussen Frankfurt en Parijs gaan vanaf 2016 zes treinen rijden in plaats van de huidige vier. Tussen Stuttgart en de Franse hoofdstad gaan er straks vijf in plaats van de huidige vier diensten rijden. De reistijd tussen Parijs en Stuttgart wordt met een half uur teruggebracht tot drie uur en tien minuten.

Samenwerking

Grube belooft dat de verbeteringen zijn doorgevoerd voordat het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk plaatsvinden, zodat reizigers snel en comfortabel naar de wedstrijden kunnen reizen.

Duitse transportminister Alexander Dobrindt omschrijft de samenwerking die is gestart in 2007 en nu is verlengd tot 2020 als een ‘levend Europa’. Tot nu toe hebben de TGV- en ICE-treinen tien miljoen reizigers vervoerd. In augustus alleen al werden 200.000 mensen vervoerd.

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Meer TGV- en ICE-treinen tussen Duitsland en Frankrijk in 2016”

Kees Boer|07.10.14|19:47

Hoop dat de TGV tussen Frankfurt en Marseille wordt gehandhaaft

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.