Nachttrein, NS

Tilburg stemt voor behoud van volwaardige nachttrein

Tilburg wil dat de nachttreinen richting Eindhoven, Den Bosch en Rotterdam vanaf 2016 ook na 02.00 uur blijven rijden. De gemeenteraad stemde maandagavond unaniem in met een motie die was ingediend door de PvdA, VVD, D66, CDA, TVP en VT.

Vanwege verlies in inkomsten en overlast in de late uren willen NS en de provincie de nachttreinen om 2.00 uur laten stoppen. Ook in de andere Brabantse steden gaan stemmen op om niks te veranderen aan het huidige nachtnet in de provincie. Er is jaarlijks 7,5 ton nodig om de verliezen te compenseren.

Nachtnet

De nachttreinen tussen Eindhoven en Utrecht, Eindhoven en Rotterdam en Tilburg en Den Bosch rijden twee nachten, op vrijdag en zaterdag, tot 04.00 uur door. Volgens de partijen houdt het instandhouden van het nachtnet bij “een volwaardige bereikbaarheid van Brabant en de Brabantse steden”. Zij vinden dat het college in overleg moet gaan met de NS, provincie en andere Brabantse partijen.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.