Arriva, trein

Ook bij Arriva minder rood sein-passages in 2014

Net als bij NS is ook bij Arriva het aantal rood sein-passages in 2014 afgenomen in vergelijking met het jaar daarvoor. In 2014 waren er 6 STS-passages bij Arriva, ten opzichte van 10 STS-passages in 2013. Dit is een daling van 40 procent.

NS maakte vorige week al bekend ook een flinke terugname te zien in het aantal rood sein-passages. Bij de spoorvervoerder met de meeste treinkilometers reden er in 2014 49 treinen door een rood sein waar dat in 2013 nog 89 keer gebeurde. Dat is een daling van 45 procent. Volgens spoorbeheerder ProRail is de afname van het aantal STS-passages over het gehele Nederlandse spoor te zien.

Instructies medewerkers

Arriva zegt “veiligheid hoog in het vaandel” te hebben staan en te “investeren in instructies van haar medewerkers om het aantal STS-passages (stoptonend sein-passages) terug te dringen. In 2014 maakte Arriva drie procent meer treinkilometers ten opzichte van 2013 en ondanks dat is er toch een aanzienlijke daling van het aantal STS-passages.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) komt later in het jaar met een definitief overzicht waarin de gegevens van alle spoorvervoerders worden meegenomen. NS-treinen maken jaarlijks de meeste STS-passages (stoptonend sein-passages), vanwege het hoge aantal treinkilometers.

Lees ook:

Flinke daling STS-passages NS-treinen in 2014

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ook bij Arriva minder rood sein-passages in 2014 | OVPro.nl
Arriva, trein

Ook bij Arriva minder rood sein-passages in 2014

Net als bij NS is ook bij Arriva het aantal rood sein-passages in 2014 afgenomen in vergelijking met het jaar daarvoor. In 2014 waren er 6 STS-passages bij Arriva, ten opzichte van 10 STS-passages in 2013. Dit is een daling van 40 procent.

NS maakte vorige week al bekend ook een flinke terugname te zien in het aantal rood sein-passages. Bij de spoorvervoerder met de meeste treinkilometers reden er in 2014 49 treinen door een rood sein waar dat in 2013 nog 89 keer gebeurde. Dat is een daling van 45 procent. Volgens spoorbeheerder ProRail is de afname van het aantal STS-passages over het gehele Nederlandse spoor te zien.

Instructies medewerkers

Arriva zegt “veiligheid hoog in het vaandel” te hebben staan en te “investeren in instructies van haar medewerkers om het aantal STS-passages (stoptonend sein-passages) terug te dringen. In 2014 maakte Arriva drie procent meer treinkilometers ten opzichte van 2013 en ondanks dat is er toch een aanzienlijke daling van het aantal STS-passages.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) komt later in het jaar met een definitief overzicht waarin de gegevens van alle spoorvervoerders worden meegenomen. NS-treinen maken jaarlijks de meeste STS-passages (stoptonend sein-passages), vanwege het hoge aantal treinkilometers.

Lees ook:

Flinke daling STS-passages NS-treinen in 2014

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.