Thalys, hogesnelheidstrein

Staxi sluit contract met Thalys voor vervoeren passagiers

Thalys, hogesnelheidstrein

De Amsterdamse TTO-taxicentrale Staxi heeft een contract afgesloten met Thalys. Voortaan kunnen reizigers van Thalys vanuit de trein een taxi bestellen, die klaar staat zodra ze op Amsterdam Centraal aangekomen zijn. “Het contract is al ingegaan, de eerste ritten zijn nu gedaan”, vertelt Fouad Ben Ali, directeur Staxi.

De TTO is zelf benaderd door Thalys, legt Ben Ali uit. “Ze hebben dit concept ook al in Brussel en Parijs. Daar worden zo’n 5 tot 10 ritten per uur besteld. Ik verwacht er dus behoorlijk wat werk van voor onze chauffeurs.”

Vaste prijzen

Onderdeel van de afspraak met Thalys is dat Staxi vaste prijzen rekent voor de reizigers. Die betalen 15 euro voor een ritje binnen het centrum van Amsterdam en 25 euro voor een ritje buiten het centrum. Ritten buiten de ring gaan op de meter.

“De reizigers kunnen in de trein aangeven dat ze een taxi nodig hebben. Dat kan bijvoorbeeld via de folder met Thalys-diensten. Zij bellen ons, wij zorgen dat er voldoende taxi’s klaar staan”, legt Ben Ali uit.

Amsterdam CS

Staxi pikt de klanten op vanaf de Kiss & Ride-plek bij Amsterdam CS. Op een speciaal Thalys-naambordje staat de naam van de klant, zodat hij weet welke taxi hem op komt halen.

“Straks als er WiFi in de Thalys is, kunnen de hostessen de taxi ook digitaal bij ons bestellen”, vertelt Ben Ali. “We hebben een speciaal klantendashboard voor hen gemaakt op onze website.”

Bart Pals

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.