Timo Huges, directeur NS

NS-directeur wil minder personeel inzetten bij stationswinkels

NS-personeel moet in de toekomst minder worden ingezet bij stationswinkels zoals Burger King en Smullers. Nu werkt nog zo’n veertig procent van de medewerkers bij diverse foodshops op treinstations. ”Maar waarom zou NS-personeel hamburgers moeten bakken”, vraagt directeur Timo Huges zich af. Hij wil dat NS in de toekomst minder zelf doet en meer activiteiten overlaat aan de markt. ”We moeten terug naar onze kernactiviteit: de reiziger.”

Wel wil de vervoerder de coördinatie behouden van het aanbod van stationsshops. Op die manier moet voorkomen worden dat er veel dezelfde winkels op één treinstation geopend worden. ”Daar zit niemand op te wachten”, licht Huges toe in een interview met het Financieele Dagblad.

Vastgoed

Daarnaast denkt hij na over het afstoten van vastgoed. De vervoerder doet dat al op diverse stations, onder meer op Rotterdam Centraal, Breda Centraal en Amsterdam-Zuid, en wil dat treinstations een ’broedplaats van economische activiteit worden’.

Huges nodigt retailers, vastgoedontwikkelaars en andere vervoerders uit om daarover met NS in gesprek te gaan. De directeur noemt stations natuurlijke aders met een veel groter economisch belang dan tot nu toe wordt gedacht.

Lees ook: Financieel directeur: NS gaat broekriem aanhalen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS-directeur wil minder personeel inzetten bij stationswinkels | OVPro.nl
Timo Huges, directeur NS

NS-directeur wil minder personeel inzetten bij stationswinkels

NS-personeel moet in de toekomst minder worden ingezet bij stationswinkels zoals Burger King en Smullers. Nu werkt nog zo’n veertig procent van de medewerkers bij diverse foodshops op treinstations. ”Maar waarom zou NS-personeel hamburgers moeten bakken”, vraagt directeur Timo Huges zich af. Hij wil dat NS in de toekomst minder zelf doet en meer activiteiten overlaat aan de markt. ”We moeten terug naar onze kernactiviteit: de reiziger.”

Wel wil de vervoerder de coördinatie behouden van het aanbod van stationsshops. Op die manier moet voorkomen worden dat er veel dezelfde winkels op één treinstation geopend worden. ”Daar zit niemand op te wachten”, licht Huges toe in een interview met het Financieele Dagblad.

Vastgoed

Daarnaast denkt hij na over het afstoten van vastgoed. De vervoerder doet dat al op diverse stations, onder meer op Rotterdam Centraal, Breda Centraal en Amsterdam-Zuid, en wil dat treinstations een ’broedplaats van economische activiteit worden’.

Huges nodigt retailers, vastgoedontwikkelaars en andere vervoerders uit om daarover met NS in gesprek te gaan. De directeur noemt stations natuurlijke aders met een veel groter economisch belang dan tot nu toe wordt gedacht.

Lees ook: Financieel directeur: NS gaat broekriem aanhalen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.