Passagierstrein en goederentrein botsen op elkaar bij Tilburg

Bij Tilburg zijn twee treinen op elkaar gebotst. Daarbij zijn acht lichtgewonden gevallen. Het gaat om een botsing tussen een passagierstrein en een goederentrein. Het is nog onbekend hoe het ongeluk kon gebeuren. De Inspectie Leefomgeving en Transport en de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn ter plaatse om onderzoek te doen.

Het treinverkeer heeft door de botsing ernstige vertraging opgelopen. De gehele avond en nacht is geen treinverkeer mogelijk. Oorzaak van de botsing is nog onduidelijk.

De goederentrein vervoerde butadieen, dat gedurende een korte periode lekte. Inmiddels is dat probleem opgelost door middel van bevriezing. Bewoners in de omgeving zijn geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden. Dat is meegedeeld door een zogenaamd NL-alert.

Onderzoek

Het ongeluk gebeurde vlakbij het Reitseplein, tussen de stations Tilburg Universiteit en Tilburg Centraal. Woordvoerder Jelle Rebbers van DB Schenker Rail: “Onze trein stond stil op het goederenemplacement van Tilburg. Onze machinist bevond zich in de locomotief. Op enig moment is er een stoptrein achter op onze wachtende en stilstaande trein gereden.”

“Onze machinist raakte daarbij niet gewond. Hij is gaan kijken of hij de machinist van de andere trein kon helpen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.