Station, Rotterdam Centraal

Winkeliers Rotterdam CS niet blij met sluiten OV-poortjes

Veel winkeliers van shops op station Rotterdam Centraal zijn niet gelukkig met de voorgenomen sluiting van de OV-poortjes daar. Om zwartrijders en agressie in de treinen tegen te gaan, wil NS per 1 mei de poortjes dicht doen. Uitbaters van winkels op het station vrezen dat hun omzetten daardoor teruglopen, omdat minder mensen hun shops kunnen bereiken.

Vanwege de aanhoudende agressie in het OV, vaak veroorzaakt door zwartrijders, wil de vervoerder uitsluitend nog reizigers met een NS-abonnement of met minimaal twintig euro reistegoed op hun chipkaart toelaten tot de perrons. Dat besluit moet over anderhalve maand al van kracht worden, meldt RTV Rijnmond.

Omzet

Eén van de winkeliers merkte tijdens een eerdere proef met sluiting van de poortjes, dat zijn omzet met dertig tot veertig procent terugliep. Ook medewerkers van The Döner Company zijn niet gelukkig met het besluit. Het fastfoodbedrijf trekt veel scholieren, die vaak geen twintig euro op hun OV-chipkaart hebben staan.

Sommige stationsondernemers zouden graag zien dat de NS de toegangspoortjes verplaatst naar de trappen bij de perrons. Volgens het vervoersbedrijf is dat geen optie. Als er veel passagiers in een trein zitten, krijg je al snel opstoppingen, met gedrang en duwpartijen tot gevolg.

Lees ook: Toeterprotest conducteurs en machinisten tegen OV-agressie

Auteur: Tom van Gurp

2 reacties op “Winkeliers Rotterdam CS niet blij met sluiten OV-poortjes”

Fer Herwaarden|18.03.15|20:43

voor uw “veiligheid” ………….. in plaats dat ze die achterlijke dingen nou gewoon weghalen, lekker veilig ook als er mensen in de hal achter de poortjes lopen en er breekt brand uit, of er gebeurt wat ergers…. ja, super die poortjes.. lol

David-Joris Nijenhuis|09.10.16|15:55

Het beste remedie tegen zwartrijden is gewoon in elke trein na elke 2-3 haltes controleren. Maar NS denkt gemakkelijk en gelooft nog altijd in een naïeve bui dat dit dé oplossing is. Wie ingechekt is en kattenkwaad wil uithalen, kan gewoon z’n gang gaan. Daar helpen poortjes helemaal niet! Daar is dus menselijk toezicht in de trein voor nodig.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Winkeliers Rotterdam CS niet blij met sluiten OV-poortjes | OVPro.nl
Station, Rotterdam Centraal

Winkeliers Rotterdam CS niet blij met sluiten OV-poortjes

Veel winkeliers van shops op station Rotterdam Centraal zijn niet gelukkig met de voorgenomen sluiting van de OV-poortjes daar. Om zwartrijders en agressie in de treinen tegen te gaan, wil NS per 1 mei de poortjes dicht doen. Uitbaters van winkels op het station vrezen dat hun omzetten daardoor teruglopen, omdat minder mensen hun shops kunnen bereiken.

Vanwege de aanhoudende agressie in het OV, vaak veroorzaakt door zwartrijders, wil de vervoerder uitsluitend nog reizigers met een NS-abonnement of met minimaal twintig euro reistegoed op hun chipkaart toelaten tot de perrons. Dat besluit moet over anderhalve maand al van kracht worden, meldt RTV Rijnmond.

Omzet

Eén van de winkeliers merkte tijdens een eerdere proef met sluiting van de poortjes, dat zijn omzet met dertig tot veertig procent terugliep. Ook medewerkers van The Döner Company zijn niet gelukkig met het besluit. Het fastfoodbedrijf trekt veel scholieren, die vaak geen twintig euro op hun OV-chipkaart hebben staan.

Sommige stationsondernemers zouden graag zien dat de NS de toegangspoortjes verplaatst naar de trappen bij de perrons. Volgens het vervoersbedrijf is dat geen optie. Als er veel passagiers in een trein zitten, krijg je al snel opstoppingen, met gedrang en duwpartijen tot gevolg.

Lees ook: Toeterprotest conducteurs en machinisten tegen OV-agressie

Auteur: Tom van Gurp

2 reacties op “Winkeliers Rotterdam CS niet blij met sluiten OV-poortjes”

Fer Herwaarden|18.03.15|20:43

voor uw “veiligheid” ………….. in plaats dat ze die achterlijke dingen nou gewoon weghalen, lekker veilig ook als er mensen in de hal achter de poortjes lopen en er breekt brand uit, of er gebeurt wat ergers…. ja, super die poortjes.. lol

David-Joris Nijenhuis|09.10.16|15:55

Het beste remedie tegen zwartrijden is gewoon in elke trein na elke 2-3 haltes controleren. Maar NS denkt gemakkelijk en gelooft nog altijd in een naïeve bui dat dit dé oplossing is. Wie ingechekt is en kattenkwaad wil uithalen, kan gewoon z’n gang gaan. Daar helpen poortjes helemaal niet! Daar is dus menselijk toezicht in de trein voor nodig.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.