Moet Ik Rennen, app

‘Moet Ik Rennen’-app helpt bij halen trein

Iedere reiziger vraagt het zich wel eens af: heeft het zin om een sprintje te trekken om de trein, tram, metro of bus te halen? Of doe ik rustig aan, omdat mijn vervoermiddel zojuist is vertrokken? De ‘Moet Ik Rennen’-app geeft antwoord op deze vraag. De app is ontwikkeld door vier studenten Communicatie en Multimedia Design in opdracht van de gemeente Amsterdam. Zij kregen de opdracht om een mobiele applicatie te ontwerpen die gebruik zou maken van open data.

De studenten kozen voor het OV, omdat vinden dat bestaande reisapplicaties niet simpel en effectief waren opgebouwd. “Daarnaast missen bestaande apps een bepaalde fun factor”, aldus de studenten.

App

Door de huidige locatie te selecteren en een eindbestemming in te vullen geeft de app antwoord op de vraag ‘Moet Ik Rennen?’. Daarbij telt een klok af tot het moment van vertrek en toont de app basis reisinformatie, waaronder het traject, de vertrektijd en het vervoermiddel.

Reizigers hebben daarnaast de mogelijkheid om een alternatieve reisoptie te kiezen als ze niet zo’n haast hebben. Als er genoeg tijd over is voor vertrek, biedt de app de ‘Geen Haast Korting’, waarbij er een snack voor één euro kan worden gekocht.

Award

De studenten wonnen met deze app eerder de zilveren SpinAward in de  categorie Jong Talent. De SpinAwards zijn prijzen voor creatieve concepten die het digitale denken verder brengen. De award bracht de studenten in contact met interessante partijen die ze de mogelijkheid boden om de app te kunnen realiseren.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Moet Ik Rennen’-app helpt bij halen trein | OVPro.nl
Moet Ik Rennen, app

‘Moet Ik Rennen’-app helpt bij halen trein

Iedere reiziger vraagt het zich wel eens af: heeft het zin om een sprintje te trekken om de trein, tram, metro of bus te halen? Of doe ik rustig aan, omdat mijn vervoermiddel zojuist is vertrokken? De ‘Moet Ik Rennen’-app geeft antwoord op deze vraag. De app is ontwikkeld door vier studenten Communicatie en Multimedia Design in opdracht van de gemeente Amsterdam. Zij kregen de opdracht om een mobiele applicatie te ontwerpen die gebruik zou maken van open data.

De studenten kozen voor het OV, omdat vinden dat bestaande reisapplicaties niet simpel en effectief waren opgebouwd. “Daarnaast missen bestaande apps een bepaalde fun factor”, aldus de studenten.

App

Door de huidige locatie te selecteren en een eindbestemming in te vullen geeft de app antwoord op de vraag ‘Moet Ik Rennen?’. Daarbij telt een klok af tot het moment van vertrek en toont de app basis reisinformatie, waaronder het traject, de vertrektijd en het vervoermiddel.

Reizigers hebben daarnaast de mogelijkheid om een alternatieve reisoptie te kiezen als ze niet zo’n haast hebben. Als er genoeg tijd over is voor vertrek, biedt de app de ‘Geen Haast Korting’, waarbij er een snack voor één euro kan worden gekocht.

Award

De studenten wonnen met deze app eerder de zilveren SpinAward in de  categorie Jong Talent. De SpinAwards zijn prijzen voor creatieve concepten die het digitale denken verder brengen. De award bracht de studenten in contact met interessante partijen die ze de mogelijkheid boden om de app te kunnen realiseren.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.