Thalys hogesnelheidstrein gaat minder rijden. Foto: Thalys

Extra treindienst Thalys tussen Amsterdam en Brussel

Thalys hogesnelheidstrein gaat minder rijden. Foto: Thalys

Thalys biedt sinds zondag een extra treindienst aan tussen Amsterdam en Brussel. Het totaal aantal verbindingen tussen beide steden komt daarmee op dertien. In 2013 werd begonnen met het inzetten van extra Thalys-treinen vanwege de toenemende vraag van reizigers en het verzoek van NS en NMBS. In 2016 zullen er in totaal veertien verbindingen Amsterdam – Brussel worden aangeboden.

In oktober 2013 zijn er twee extra treinen ingezet op de lijn van Amsterdam naar Brussel, waarna er in december dat jaar nog een extra verbinding bij kwam. Dit bracht het totaal op twaalf verbindingen. Zondag is daar de dertiende verbinding bijgekomen. In 2016 zal het aantal verbindingen uitgebreid worden naar veertien.

Reizigers

Thalys is de rode hogesnelheidstrein die reizigers in 3 uur en 16 minuten van Amsterdam naar Parijs brengt en in 1 uur en 49 minuten van Amsterdam naar Brussel. In april 2014 startte Thalys een nieuwe verbinding tussen Amsterdam en Lille.

“De vraag naar tickets op de lijn Amsterdam – Brussel blijft groeien. Gelukkig kunnen we aan de vraag voldoen door het aantal verbindingen uit te breiden. Zodoende zijn er meer zitplaatsen beschikbaar en bieden we reizigers meer flexibiliteit bij het plannen van hun reis,” aldus Patricia Baars, woordvoerder van Thalys.

Railteam

Thalys is lid van Railteam, een samenwerkingsverband tussen de belangrijkste Europese hogesnelheidsoperatoren; van de CER (Community of European Railway and Infrastucture Companies) en de UIC (Union Internationale des Chemins de Fer).

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Extra treindienst Thalys tussen Amsterdam en Brussel | OVPro.nl
Thalys hogesnelheidstrein gaat minder rijden. Foto: Thalys

Extra treindienst Thalys tussen Amsterdam en Brussel

Thalys hogesnelheidstrein gaat minder rijden. Foto: Thalys

Thalys biedt sinds zondag een extra treindienst aan tussen Amsterdam en Brussel. Het totaal aantal verbindingen tussen beide steden komt daarmee op dertien. In 2013 werd begonnen met het inzetten van extra Thalys-treinen vanwege de toenemende vraag van reizigers en het verzoek van NS en NMBS. In 2016 zullen er in totaal veertien verbindingen Amsterdam – Brussel worden aangeboden.

In oktober 2013 zijn er twee extra treinen ingezet op de lijn van Amsterdam naar Brussel, waarna er in december dat jaar nog een extra verbinding bij kwam. Dit bracht het totaal op twaalf verbindingen. Zondag is daar de dertiende verbinding bijgekomen. In 2016 zal het aantal verbindingen uitgebreid worden naar veertien.

Reizigers

Thalys is de rode hogesnelheidstrein die reizigers in 3 uur en 16 minuten van Amsterdam naar Parijs brengt en in 1 uur en 49 minuten van Amsterdam naar Brussel. In april 2014 startte Thalys een nieuwe verbinding tussen Amsterdam en Lille.

“De vraag naar tickets op de lijn Amsterdam – Brussel blijft groeien. Gelukkig kunnen we aan de vraag voldoen door het aantal verbindingen uit te breiden. Zodoende zijn er meer zitplaatsen beschikbaar en bieden we reizigers meer flexibiliteit bij het plannen van hun reis,” aldus Patricia Baars, woordvoerder van Thalys.

Railteam

Thalys is lid van Railteam, een samenwerkingsverband tussen de belangrijkste Europese hogesnelheidsoperatoren; van de CER (Community of European Railway and Infrastucture Companies) en de UIC (Union Internationale des Chemins de Fer).

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.