ProRail-topman: driehoek Schiphol-Amsterdam-Utrecht prioriteit

De nieuwe baas van ProRail Pier Eringa heeft de driehoek Schiphol-Amsterdam-Utrecht topprioriteit gemaakt. Eringa is eerder deze maand begonnen als topman bij de spoorbeheerder en neemt diverse maatregelen om problemen op de sporen bij Utrecht en Amsterdam zo snel mogelijk te verbeteren.

Zo komen er minimaal tien extra inspecteurs bij, die toezicht houden bij belangrijke werkzaamheden. Ook moet er standaard een honderd procent check worden gedaan. Pas daarna wordt een spoor weer vrijgegeven. Er is volgens Eringa namelijk een cultuur waarbij te vaak aannames worden gedaan. Daar wil hij van af door vaker een volledige check te laten uitvoeren.

Storingen

Tevens moeten monteurs dichter bij het spoor komen te zitten, waardoor ze sneller op de plek van de problemen kunnen zijn als dat nodig is. Bovendien krijgen deze monteurs een extra opleiding.

De topman reageert met deze maatregelen op diverse storingen die de afgelopen tijd plaatsvonden. Maandag was er bijvoorbeeld veel oponthoud bij luchthaven Schiphol. Ook vonden er eerder dit jaar grote storingen plaats.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.