Station Kampen, Kamperlijn

Drie inschrijvers voor treindiensten Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede

Station Kampen, Kamperlijn

Arriva, NS en Syntus hebben zich ingeschreven op de aanbesteding van de treindiensten Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede van de provincie Overijssel. Dat heeft de provincie woensdag bekendgemaakt. De NS verzorgt op dit moment het vervoer op beide trajecten.

De inschrijvingen worden de komende maanden beoordeeld. Gedeputeerde Staten nemen naar verwachting begin juni een besluit over de gunning van het treinvervoer voor de komende vijftien jaar. De nieuwe vervoerder start in december 2017 met de exploitatie van de treindiensten op beide trajecten.

Aanbesteding

Het traject Zwolle-Enschede wordt voor het eerst openbaar aanbesteed. De treindienst Zwolle-Kampen is al in 2005 gedecentraliseerd. De provincie Overijssel heeft de aanbesteding voor Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede in oktober 2014 in de markt gezet. De huidige concessies van NS op deze trajecten zijn verlengd tot aan de nieuwe concessieperiode eind 2017 verlengd.

De provincie meldde eerder dat de aankoop, bouw en het testen van treinen ongeveer 2,5 jaar in beslag nemen. In 2016 start de ombouw van beide spoortrajecten naar een geëlektrificeerd netwerk en de aanleg van station Stadshagen in het traject Zwolle-Kampen. Dit betekent dat in december 2017 beide concessies kunnen starten.

Lees ook:

Start aanbesteding treindiensten Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.