Gratis passagepas voor Gouwenaren wegens sluiten OV-poortjes

Omwonenden van station Gouda krijgen pasjes waarmee ze gratis de stationstunnel mogen passeren als daar de OV-poortjes sluiten. Ook degenen die in de omgeving van het station werken of studeren kunnen gebruikmaken van een dergelijke pas. Zo moeten beide kanten van de stad gemakkelijk bereikbaar blijven als later dit jaar de toegangspoortjes ’op slot’ gaan.

Met het sluiten van de tourniquets moet het station voor personeel en publiek veiliger worden. De maatregel wordt op 24 juni ingevoerd, waardoor alleen nog reizigers met voldoende saldo op hun chipkaart op de perrons kunnen komen.

Tunnel

Station Gouda heeft echter een tunnel, waarmee je van de ene naar de andere kant van de stad kunt. Om die passage toch toegankelijk te houden voor wie zelden of nooit gebruikmaakt van het openbaar vervoer, worden er pasjes uitgedeeld. Tevens kan bij de kaartautomaat een eenmalig gratis passagerecht worden geladen.

NS heeft besloten om bij veel stations in Nederland de OV-poortjes te sluiten, na een reeks van incidenten waarbij personeel doelwit werd van geweldplegers. Echter, niet in alle steden krijgt de vervoerder de handen op elkaar voor dit beleid.

Winkeliers

In Rotterdam bijvoorbeeld hebben de winkeliers op het Centraal Station de vrees geuit dat hun omzet flink terug zal lopen als de tourniquets dicht gaan. Veel shops zitten namelijk achter deze poortjes.

Ook in Deventer is onenigheid over het NS-beleid. Het stadsbestuur vindt de sluiting op zich prima, maar ziet graag dat de poortjes op de perrons worden gezet en niet in de hal. Daardoor moet een vrije doorgang beschikbaar blijven.

Lees ook: Winkeliers Rotterdam CS niet blij met sluiten OV-poortjes

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gratis passagepas voor Gouwenaren wegens sluiten OV-poortjes | OVPro.nl

Gratis passagepas voor Gouwenaren wegens sluiten OV-poortjes

Omwonenden van station Gouda krijgen pasjes waarmee ze gratis de stationstunnel mogen passeren als daar de OV-poortjes sluiten. Ook degenen die in de omgeving van het station werken of studeren kunnen gebruikmaken van een dergelijke pas. Zo moeten beide kanten van de stad gemakkelijk bereikbaar blijven als later dit jaar de toegangspoortjes ’op slot’ gaan.

Met het sluiten van de tourniquets moet het station voor personeel en publiek veiliger worden. De maatregel wordt op 24 juni ingevoerd, waardoor alleen nog reizigers met voldoende saldo op hun chipkaart op de perrons kunnen komen.

Tunnel

Station Gouda heeft echter een tunnel, waarmee je van de ene naar de andere kant van de stad kunt. Om die passage toch toegankelijk te houden voor wie zelden of nooit gebruikmaakt van het openbaar vervoer, worden er pasjes uitgedeeld. Tevens kan bij de kaartautomaat een eenmalig gratis passagerecht worden geladen.

NS heeft besloten om bij veel stations in Nederland de OV-poortjes te sluiten, na een reeks van incidenten waarbij personeel doelwit werd van geweldplegers. Echter, niet in alle steden krijgt de vervoerder de handen op elkaar voor dit beleid.

Winkeliers

In Rotterdam bijvoorbeeld hebben de winkeliers op het Centraal Station de vrees geuit dat hun omzet flink terug zal lopen als de tourniquets dicht gaan. Veel shops zitten namelijk achter deze poortjes.

Ook in Deventer is onenigheid over het NS-beleid. Het stadsbestuur vindt de sluiting op zich prima, maar ziet graag dat de poortjes op de perrons worden gezet en niet in de hal. Daardoor moet een vrije doorgang beschikbaar blijven.

Lees ook: Winkeliers Rotterdam CS niet blij met sluiten OV-poortjes

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.