ns, toegangspoortje, station woerden, ov-chipkaart

ANWB en vervoerders starten proef met reizen op rekening

Geen saldo meer nodig voor trein, bus, tram of metro, maar pas na je reis de rekening betalen. Reizigersorganisatie ANWB begint deze maand een proef met 1250 leden om te onderzoeken of dit ‘reizen op de pof’ een aantrekkelijk alternatief is voor het huidige systeem waarbij reizigers het saldo vooraf op hun OV-kaart moeten laden. De proef gebeurt in samenwerking met alle 16 grote vervoersbedrijven als NS, Connexxion, RET en Veolia.

De deelnemers aan de proef checken in met hun ov-chipkaart die is gekoppeld aan hun bankrekening. Aan het einde van de maand volgt een afrekening voor de gemaakte reizen. Ze hoeven dus niet meer vooraf geld op hun kaart te zetten. De proef duurt een jaar, tussentijds monitoren de betrokken partijen de ervaringen van de proefpersonen.

Drempelloos

Bijna de helft van de 1,8 miljoen ANWB-leden reist met het openbaar vervoer, vooral incidenteel. Volgens de ANWB is de proef bedoeld voor dit soort reiziger. “Als je af en toe met het OV gaat en dan vooraf al meer dan 20 euro op je kaart moet zetten, kan dat een barrière zijn”, zegt ANWM-woordvoerder Markus van Tol. “Met deze proef willen we bekijken hoe we het reizen met OV zo drempelloos mogelijk kunnen maken.”

Deelnemers aan de proef krijgen ook 40% korting op treinreizen in de daluren, tien euro reistegoed bij NS, een gratis abonnement op OV Fiets, Wegenwacht Fietsservice en 20% korting bij Q-park in combinatie met een treinreis. Momenteel kunnen alleen reizigers in bezit van een NS Business Card overal op rekening rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “ANWB en vervoerders starten proef met reizen op rekening”

Richard te Brinke|10.06.15|11:37

Kassa voor incassobureaus en deurwaarders.
Die krijgen het weer druk!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.