Timo Huges, directeur NS

Huges houdt mogelijk recht op ontslagvergoeding

Het ontslag van gewezen NS-topman Timo Huges op 5 juni is door de Raad van Commissarissen van NS niet op papier gezet, zodat hij formeel nog in dienst is van het bedrijf. Dat betekent mogelijk dat hij recht houdt op een ruime vertrekregeling van een jaarsalaris, bovenop de bonus die hij eerder dit jaar heeft gekregen.

In het contract van Huges staat dat hij bij ontslag een jaarsalaris meekrijgt van 430.000 euro. Alleen bij ontslag op staande voet zou dit niet opgaan, maar omdat er op 5 juni geen ontslagbrief is verstuurd, is Huges formeel nog steeds in dienst. Hij zou alleen zijn bestuursfunctie hebben neergelegd. Ook kan hij niet met terugwerkende kracht op staande voet ontslagen worden.

Bonus

Eerder dit jaar ontving Huges al een bonus van ruim 75.000 euro, 17,5 procent van zijn jaarsalaris, omdat de NS beter presteerde. Minister Dijsselbloem van Financiën liet vorige week weten dit bedrag terug te willen. Het is maar de vraag of dit nu mogelijk is.

Huges moest het veld ruimen vanwege zijn betrokkenheid bij fraude in de Limburgse aanbestedingskwestie. NS-dochter Abellio verloor de eerder toegekende concessie voor het spoor in Limburg aan concurrent Arriva nadat bedrijfsspionage aan het licht kwam.

Lees ook:

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Huges houdt mogelijk recht op ontslagvergoeding | OVPro.nl
Timo Huges, directeur NS

Huges houdt mogelijk recht op ontslagvergoeding

Het ontslag van gewezen NS-topman Timo Huges op 5 juni is door de Raad van Commissarissen van NS niet op papier gezet, zodat hij formeel nog in dienst is van het bedrijf. Dat betekent mogelijk dat hij recht houdt op een ruime vertrekregeling van een jaarsalaris, bovenop de bonus die hij eerder dit jaar heeft gekregen.

In het contract van Huges staat dat hij bij ontslag een jaarsalaris meekrijgt van 430.000 euro. Alleen bij ontslag op staande voet zou dit niet opgaan, maar omdat er op 5 juni geen ontslagbrief is verstuurd, is Huges formeel nog steeds in dienst. Hij zou alleen zijn bestuursfunctie hebben neergelegd. Ook kan hij niet met terugwerkende kracht op staande voet ontslagen worden.

Bonus

Eerder dit jaar ontving Huges al een bonus van ruim 75.000 euro, 17,5 procent van zijn jaarsalaris, omdat de NS beter presteerde. Minister Dijsselbloem van Financiën liet vorige week weten dit bedrag terug te willen. Het is maar de vraag of dit nu mogelijk is.

Huges moest het veld ruimen vanwege zijn betrokkenheid bij fraude in de Limburgse aanbestedingskwestie. NS-dochter Abellio verloor de eerder toegekende concessie voor het spoor in Limburg aan concurrent Arriva nadat bedrijfsspionage aan het licht kwam.

Lees ook:

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.