Eurostar, St Mary Cray,

Eurostar breekt kwartaalrecord met 2,8 miljoen passagiers

Eurostar, St Mary Cray,

Eurostar, de highspeed-treinmaatschappij die Groot-Brittannië met het Europese vasteland verbindt, heeft een recordkwartaal achter de rug. In het tweede kwartaal van dit jaar vervoerde het bedrijf 2,8 miljoen reizigers, een stijging van drie procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Ook de omzet steeg: Die liep op van 229 miljoen pond vorig jaar tot 232 miljoen pond nu, een stijging van 1,5 procent. De omzetcijfers voor het eerste kwartaal vielen tegen, volgens Eurostar is dat te wijten aan de terroristische aanslagen in Parijs en brand in de Eurotunnel. Daardoor is de halfjaaromzet lager dan vorig jaar in dezelfde periode, al steeg de hoeveelheid passagiers met twee procent.

Zakelijk verkeer zat ook in de lift. Volgens de vervoerder is dat in het tweede kwartaal met tien procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. De stijging deed zich voor aan beide kanten van het kanaal.

Nieuwe treinverbinding

Een verklaring voor de goede cijfers is de in mei geopende treinverbinding tussen Londen en Lyon, Avignon en Marseille. Deze route heeft al meer dan 88.000 verkochte tickets opgeleverd. De route van St. Pancras-station in Londen naar station Saint Charles in Marseille duurt zes uur. Er gaat dagelijks een trein, vier keer in de week. De route naar Lyon is bovendien in trek vanwege de nabijheid van de Franse Alpen.

Aan het einde van het jaar neemt Eurostar nieuwe treinen van het type e320 in gebruik. Deze treinen halen 320 kilometer per uur en bieden plaats aan 900 reizigers. Ook tonen ze dynamische reisinformatie en is gratis wifi aanwezig. Treinen van de huidige vloot (de voormalige Tranche-Mache Super Train) ondergaan momenteel een renovatie, over een paar weken komen de eersten weer op het spoor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.