9292

Berichtenservice Whatsapp definitief in het 9292-arsenaal

Reisinformatiedienst 9292 gaat definitief door met berichtenservice Whatsapp als extra kanaal voor klantenservice. Afgelopen maand liep er een pilot waarbij een klein aantal gebruikers via Whatsapp vragen kon stellen over de website, het gebruik van de 9292-app of andere zaken. Dat is zo goed bevallen, dat 9292 de klantenservice via Whatsapp voor alle gebruikers gaat openstellen.

Gedurende de pilot kwamen elke dag ‘een paar berichten’ binnen via Whatsapp, laat communicatiemanager Atty Visch weten. “Niet zo veel, maar we hebben er ook maar op beperkte schaal over gecommuniceerd, we hadden geen idee wat we konden verwachten. Maar het werkte prima.”

Vragen

De vragen die 9292 de afgelopen maand ontving via Whatsapp, verschilden niet zoveel van de vragen die het bedrijf krijgt via andere social mediakanalen zoals Facebook en Twitter. Die gaan veelal over de werking van de 9292-app, de website, opmerkingen over gegeven reisinformatie of overige klantenservice-gerelateerde zaken. Whatsapp is uitdrukkelijk niet bedoeld voor het geven van reisadvies.

Visch: “Het is vooral een fijne dienst voor mensen die wel een vraag willen stellen, maar dat niet via Facebook of Twitter willen doen omdat je vraag dan voor iedereen zichtbaar is. Als gebruikers ons via Twitter een direct bericht willen sturen, moeten we ze gaan volgen, wat wij niet per se willen. Whatsapp is dan een uitkomst.” Tijdens de pilot beantwoordde 9292 vragen via Whatsapp van 8:30 uur tot 17:00 uur. Het is één van de eerste bedrijven in Nederland die de dienst zakelijk gebruikt.

Klantcommunicatie

Er zijn volgens 9292 geen harde streefcijfers wat betreft het gewenste aantal gebruikers van de berichtenservice, het is ‘gewoon’ een extra mogelijkheid om met de klant te communiceren. Via het social media monitoringsysteem OBI4wan komen alle vragen en opmerkingen via social media op één dashboard binnen. Daar is nu Whatsapp bijgezet.

“Na de vakantieperiode gaan we de mogelijkheid ons via Whatsapp te benaderen actiever promoten”, zegt Visch. “We krijgen dagelijks zo’n honderd vragen en opmerkingen binnen via social media-kanalen, daar kunnen we echt nog wel wat bij hebben. Daarnaast denken we erover om gebruikers in verschillende Whatsapp-groepen in te delen die dan allemaal in één keer een bericht krijgen over relevante ontwikkelingen op hun traject, zoals omleidingen of buitendienststellingen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

2 reacties op “Berichtenservice Whatsapp definitief in het 9292-arsenaal”

OBI4wan|30.07.15|13:05

Als trotse leverancier van de webcaretool voor 9292 wijzen we graag op de correcte spelling van onze naam: OBI4wan.

Groet, Levi Witbaard
Marketing Manager OBI4wan

Martijn van Best|30.07.15|15:32

Aangepast! En ik ben nota bene een Star Wars-fan… ^MvB

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.