reisinformatie, NS, Veolia, Syntus, Arriva, Connexxion, EBS

Kennisplatform CROW-KpVV biedt OV-dataleveranciers onderdak

reisinformatie, NS, Veolia, Syntus, Arriva, Connexxion, EBS

De twee leveranciers voor reisinformatie NDOV (Nationale Data Openbaar Vervoer) en GOVI (Grenzeloze Openbaar Vervoer Informatie) gaan samen en komen onder de vleugels van onderzoeksplatform CROW-KpVV. De samenwerking is nog niet officieel bekrachtigd, maar in de GOVI-nieuwsbrief van juli staat al te lezen dat de organisaties samen verdergaan met CROW-KpVV als ‘huisvader’, waarbij GOVI is gevraagd als NDOV-uitvoeringsorganisatie.

In een interview in de nieuwsbrief meldt programmanager Gertjan Kamerik van GOVI dat de organisatie in de nieuwe structuur de platformfunctie wil versterken. “We beperken ons maandelijks overleg met opdrachtgevers. En gaan meer workshops houden met leveranciers en vervoerders.”

Transparatie

Een enquête door onderzoeksbureau CustomEyes bracht aan het licht dat klanten van GOVI (zoals overheden, vervoerders, aanbieders van dynamische reisinformatiesystemen en reizigersorganisaties) de diensten hoog aanslaan, maar dat de transparantie beter mag en de verhouding met NDOV duidelijker. NDOV levert o.a. reisgegevens van OV-bedrijven aan de twee NDOV-loketten 9292 en OpenOV.

Deze loketten gebruiken de info voor hun apps en leveren die ook aan andere websites en apps zoals OVInfo. GOVI doet dit voor onder andere dynamische reisinformatiesystemen (DRIS). De organisaties werken al veel samen doordat hun werkzaamheden vaak overlappen.

Actuele reisinformatie

NDOV is een gezamenlijke organisatie van de vijftien overheden die het openbaar vervoer aansturen: twaalf provincies, de metropoolregio’s Amsterdam en Rotterdam-Den Haag en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Bij GOVI zijn zeven stadsregio’s en alle provincies aangesloten. Vanuit de markt geven twee loketten (9292 en OpenOV) actuele ov-data binnen een paar seconden door aan afnemers en krijgen reizigers actuele reisinformatie op hun smartphone of via schermen bij haltes en stations (DRIS-systemen).

CROW-KpVV is een kennisplatform dat onder meer de OV-klantenbarometer publiceert, de OV-consessiekaart van Nederland en maakt de milieuprestaties van het busvervoer openbaar. Ook organiseert het platform geregeld lezingen, congressen en workshops.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kennisplatform CROW-KpVV biedt OV-dataleveranciers onderdak | OVPro.nl
reisinformatie, NS, Veolia, Syntus, Arriva, Connexxion, EBS

Kennisplatform CROW-KpVV biedt OV-dataleveranciers onderdak

De twee leveranciers voor reisinformatie NDOV (Nationale Data Openbaar Vervoer) en GOVI (Grenzeloze Openbaar Vervoer Informatie) gaan samen en komen onder de vleugels van onderzoeksplatform CROW-KpVV. De samenwerking is nog niet officieel bekrachtigd, maar in de GOVI-nieuwsbrief van juli staat al te lezen dat de organisaties samen verdergaan met CROW-KpVV als ‘huisvader’, waarbij GOVI is gevraagd als NDOV-uitvoeringsorganisatie.

In een interview in de nieuwsbrief meldt programmanager Gertjan Kamerik van GOVI dat de organisatie in de nieuwe structuur de platformfunctie wil versterken. “We beperken ons maandelijks overleg met opdrachtgevers. En gaan meer workshops houden met leveranciers en vervoerders.”

Transparatie

Een enquête door onderzoeksbureau CustomEyes bracht aan het licht dat klanten van GOVI (zoals overheden, vervoerders, aanbieders van dynamische reisinformatiesystemen en reizigersorganisaties) de diensten hoog aanslaan, maar dat de transparantie beter mag en de verhouding met NDOV duidelijker. NDOV levert o.a. reisgegevens van OV-bedrijven aan de twee NDOV-loketten 9292 en OpenOV.

Deze loketten gebruiken de info voor hun apps en leveren die ook aan andere websites en apps zoals OVInfo. GOVI doet dit voor onder andere dynamische reisinformatiesystemen (DRIS). De organisaties werken al veel samen doordat hun werkzaamheden vaak overlappen.

Actuele reisinformatie

NDOV is een gezamenlijke organisatie van de vijftien overheden die het openbaar vervoer aansturen: twaalf provincies, de metropoolregio’s Amsterdam en Rotterdam-Den Haag en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Bij GOVI zijn zeven stadsregio’s en alle provincies aangesloten. Vanuit de markt geven twee loketten (9292 en OpenOV) actuele ov-data binnen een paar seconden door aan afnemers en krijgen reizigers actuele reisinformatie op hun smartphone of via schermen bij haltes en stations (DRIS-systemen).

CROW-KpVV is een kennisplatform dat onder meer de OV-klantenbarometer publiceert, de OV-consessiekaart van Nederland en maakt de milieuprestaties van het busvervoer openbaar. Ook organiseert het platform geregeld lezingen, congressen en workshops.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.