Plannen voor aanleg mobiel netwerk in spoortunnel Delft

Telecommunicatiebedrijf KPN is met ProRail in gesprek over de aanleg van een mobiel netwerk in de ondergrondse spoortunnel van Delft. Op dit moment is het mobiele signaal op de perrons van het station en in de tunnels erg zwak, waardoor er moeilijk of geen telefoon- of internetverbinding kan worden gemaakt.

KPN gaat een plan indienen voor het verbeteren van het netwerk dat nog door ProRail moet worden goedgekeurd. De onderneming zal namens alle providers mobiele antenne-installaties installeren op de perrons van het station en in de spoortunnels. Woordvoerder Stijn Wesselink van KPN: “Wij nemen de lead namens een aantal providers en delen daarin gezamenlijk de kosten.”

Spoortunnel

“Als ProRail toestemming geeft, dan kunnen we na de zomer met de aanleg van het netwerk starten. Naar verwachting zullen reizigers aan het einde van het jaar kunnen bellen en internetten in de spoortunnel van Delft.”

Of dit betekent dat andere spoortunnels met slecht bereik nu ook worden aangepakt, kan Wesselink niet zeggen. “Dit project gaat specifiek over de spoortunnel in Delft. Wij streven naar honderd procent dekking, maar dit is niet overal direct haalbaar”, zegt hij desgevraagd. In spoortunnels zoals Rotterdam Blaak of de hsl-tunnel laat het mobiele bereik ook te wensen over.

Mobiele bereik

PvdA-Kamerleden Astrid Oosenbrug en Duco Hoogland stelden eerder naar aanleiding van een artikel op OVPro.nl kamervragen over het mobiele bereik in spoortunnels. Zij willen dat staatssecretaris Wilma Mansveld actie onderneemt om het bereik te verbeteren.

Lees ook:

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Plannen voor aanleg mobiel netwerk in spoortunnel Delft | OVPro.nl

Plannen voor aanleg mobiel netwerk in spoortunnel Delft

Telecommunicatiebedrijf KPN is met ProRail in gesprek over de aanleg van een mobiel netwerk in de ondergrondse spoortunnel van Delft. Op dit moment is het mobiele signaal op de perrons van het station en in de tunnels erg zwak, waardoor er moeilijk of geen telefoon- of internetverbinding kan worden gemaakt.

KPN gaat een plan indienen voor het verbeteren van het netwerk dat nog door ProRail moet worden goedgekeurd. De onderneming zal namens alle providers mobiele antenne-installaties installeren op de perrons van het station en in de spoortunnels. Woordvoerder Stijn Wesselink van KPN: “Wij nemen de lead namens een aantal providers en delen daarin gezamenlijk de kosten.”

Spoortunnel

“Als ProRail toestemming geeft, dan kunnen we na de zomer met de aanleg van het netwerk starten. Naar verwachting zullen reizigers aan het einde van het jaar kunnen bellen en internetten in de spoortunnel van Delft.”

Of dit betekent dat andere spoortunnels met slecht bereik nu ook worden aangepakt, kan Wesselink niet zeggen. “Dit project gaat specifiek over de spoortunnel in Delft. Wij streven naar honderd procent dekking, maar dit is niet overal direct haalbaar”, zegt hij desgevraagd. In spoortunnels zoals Rotterdam Blaak of de hsl-tunnel laat het mobiele bereik ook te wensen over.

Mobiele bereik

PvdA-Kamerleden Astrid Oosenbrug en Duco Hoogland stelden eerder naar aanleiding van een artikel op OVPro.nl kamervragen over het mobiele bereik in spoortunnels. Zij willen dat staatssecretaris Wilma Mansveld actie onderneemt om het bereik te verbeteren.

Lees ook:

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.