Sarai Metro Station, New Delhi, India

Google installeert gratis WiFi op 400 Indiase stations

Sarai Metro Station, New Delhi, India

Internetgigant Google gaat bij ongeveer vierhonderd stations in India gratis WiFi installeren. Volgens de Amerikaanse onderneming wonen in India honderd miljoen mensen die nog geen toegang hebben tot het internet. Daar wil het bedrijf verandering in brengen. Voor 2016 moeten de honderd drukste stations in India al met snel internet zijn uitgerust.

Google werkt daarbij samen met de Indiase spoorwegen, beheerder van een van de grootste railnetwerken ter wereld. Alleen al met de installatie van WiFi op de honderd drukste stations, krijgen ongeveer tien miljoen passerende reizigers toegang tot het internet.

WiFi

De WiFi-verbinding zal een hoge snelheid hebben en reizigers de mogelijk geven om videos van hoge kwaliteit te streamen of te downloaden terwijl ze aan het wachten zijn. In eerste instantie zal de service gratis zijn. Op de lange termijn zal er volgens Google betaald moeten worden om de service ‘zelfvoorzienend’ te laten zijn en uit te kunnen breiden naar andere stations en ook andere locaties.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.