Verdacht pakketje op station Breda bleek onschuldig

Het treinverkeer rondom Breda heeft vorige week enkele uren flinke vertraging opgelopen door een verdacht pakketje. Een achtergelaten tas in de Intercity Direct-trein uit Rotterdam, zorgde voor de commotie. Uiteindelijk bleek de tas gevuld te zijn met kantoorartikelen. Op last van de politie werden spoor 7 en 8 met linten afgezet en ook veel andere treinen liepen flinke vertraging op. 

Enkele honderden mensen strandden in Breda of kregen het advies om te reizen via Tilburg, nadat een conducteur de verdachte tas vond en de politie inschakelde. De politie onderzocht de tas en besloot om 11 uur het spoor weer vrij te geven.

Vertraging

Om 11 uur werd het perron weer vrijgegeven, maar veel andere treinen liepen vertraging op. Jan Schouten was een van de wachtenden die in Breda zijn trein uit moest vanwege het verdachte pakketje. Hij reisde woensdag vanuit Delft naar Heerlen. “Ik zou daar om half 1 zijn, maar dat ga ik niet meer halen.”

Hij heeft best begrip voor de NS, maar vond het wel vervelend dat de omroepberichten hem nauwelijks helpen. Zelfs nadat de gestrande trein op spoor 8 werd vrijgegeven en weer mocht rijden, bleven de informatieborden aangeven dat zijn trein in de richting Eindhoven niet reed.

Advies

De NS-medewerkers die belast waren met het vrijhouden van het station werden niet zozeer aangesproken door reizigers die nieuwsgierig waren naar wat er gebeurd was, maar door reizigers die advies wilden over de te nemen route. Die NS-medewerkers konden helaas niet iedereen een bevredigend antwoord geven. Een reiziger die naar Roosendaal moest, besloot maar weer in de trein terug naar Tilburg te stappen.

Toch hadden veel reizigers begrip voor de keuze van de conducteur die het pakketje vond en besloot om de politie in te schakelen. De studenten Cato Rikkers, Charlotte van der Hoek en Sanne Krijgsman moeten terug naar Dordrecht. “Je schrikt je toch rot als conducteur”, zegt Rikkers begripvol.

Breda, pakketje, vertraging

Breda, NS-medewerkers, perron afgesloten

Inge Jacobs

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.