Deutsche Bahn stelt beslissing over verkoop Arriva uit

De raad van commissarissen van spoorwegonderneming Deutsche Bahn gaat in december geen beslissing nemen over de gedeeltelijke verkoop van haar dochterondernemingen, Arriva en DB Schenker. De Duitse overheid en de topmannen bij de Duitse spoorwegonderneming zijn het nog niet eens over de verdeling van de opbrengsten, die de verkoop van deze dochterondernemingen zal opbrengen. Dit meldt persbureau Reuters.

In oktober bracht de Duitse spoorwegonderneming het nieuws naar buiten dat ze overwoog om Arriva en DB Schenker te verkopen of deels naar de beurs te brengen. Destijds werd gemeld dat de raad van commissarissen in december al een beslissing zou nemen.

Deutsche Bahn

Omdat Deutsche Bahn eigendom is van de Duitse overheid, heeft die overheid zeggenschap over de manier waarop de inkomsten van de verkoop van Arriva en DB Schenker worden verdeeld. Het is nog niet bekend wanneer de Raad van Commissarissen nu een beslissing gaat nemen over de toekomst van Arriva en DB Schenker.

De zakenbank Lazard werd eerder door Deutsche Bahn ingehuurd om te onderzoeken welke mogelijkheden het bedrijf heeft om meer inkomsten te generen. Deutsche Banh denkt eraan om Arriva en DB Schenker te verkopen omdat het spoorbedrijf in 2014 haar winst flink zag dalen en moet reorganiseren. Arriva verzorgt in Nederland regionaal openbaar vervoer.

Lees ook: Deutsche Bahn denkt aan gedeeltelijke verkoop van Arriva

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.