Opening passagierstunnel Eindhoven, NS, ProRail

Nieuwe reizigerspassage op station Eindhoven geopend

De nieuwe reizigerstunnel op station Eindhoven is deze week feestelijk opengesteld voor het publiek. De oude passagierspassage werd op dat moment direct afgesloten. Het station in Eindhoven wordt al 2,5 jaar verbouwd. 

Deze huidige passagierstunnel is nog niet af. De uiteindelijke tunnel zal met 13 meter bijna dubbel zo breed worden als de oude reizigerspassage, om de doorstroom van de reizigers te verbeteren.

Afwerking tunnel

Hoewel reizigers nu al gebruik kunnen maken van de tunnel, zal de voltooiing van de passage de komende tijd nog doorgaan. Naast de verbreding van de tunnel, staan er nog houten bouwschuttingen tegen de wanden, is de huidige verlichting tijdelijk en ook zijn de kabels zijn nog niet weggewerkt. Die afwerking zal de komende maanden gebeuren.

Er is 70 miljoen euro gemoeid met de verbouwing van station Eindhoven en de laatste fase gaat nu in. Aan weerszijden van de tunnel komen winkeltjes en reizigersvoorzieningen. Vanaf de perrons kunnen de reizigers gebruikmaken van een normale trap, een roltrap en een lift om in de tunnel te komen. Naar verwachting zal het station in juli 2016 voltooid zijn.

Wegwijzers

Vooral vanuit de bussen liepen verschillende mensen op maandagochtend de verkeerde kant op. Veel reizigers liepen richting de oude reizigersspassage om er daar achter te komen dat die tunnel was afgesloten. De FNV heeft aan ProRail gevraagd om duidelijke borden te plaatsen, zodat de reizigers weten welke kant ze op moeten.

passagierstunnel Eindhoven

Passage Eindhoven, NS, ProRail

Tunnel Eindhoven, NS, paarse loper

Reizigerstunnel Eindhoven, NS, ProRail

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.