Sprinter, station Almelo

NS zet bussen in op drukke traject Rosmalen-Den Bosch

Reizigers uit Rosmalen kunnen vanaf deze week ook gebruikmaken van directe bussen om tijdens de ochtendspits naar Den Bosch te reizen. De NS zet deze bussen in omdat de sprinter op het traject tussen Nijmegen en Den Bosch de laatste tijd zo druk is dat reizigers op station Rosmalen moeten achterblijven. Door ondersteunende bussen in te zetten, hoopt de NS die drukte in de sprinters te verlichten. 

Er zullen als proef vier bussen gaan rijden tussen 07.45 en 08.30 uur. In die periode rijden volgens NS de drukste spitstreinen. De NS heeft de intentie om meer sprinters in te gaan zetten op het traject tussen Nijmegen en Den Bosch, maar dit zal pas in 2017 gaan gebeuren.

Langere treinen

Volgens de NS is het inzetten van langere treinen geen optie, omdat verschillende tussenliggende stations op het traject tussen Nijmegen en Den Bosch daarvoor te kort zijn. De bussen vertrekken net voor en net na de sprinters, die van station Rosmalen vertrekken om 07.56 en 08.26 uur.

Na twee weken wordt met reizigers en personeel gekeken of de proef effect heeft. Wanneer de reacties positief zijn, zullen deze bussen elke ochtend gaan rijden totdat de NS meer sprinters kan laten rijden op dit traject. Vanaf 2017 gaat de frequentie van sprinters tussen Nijmegen en Den Bosch omhoog van twee naar vier sprinters per uur.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “NS zet bussen in op drukke traject Rosmalen-Den Bosch”

kees boer|25.11.15|17:45

Waarom kan er geen dubbeldekstrein worden ingezet ?
En waarom niet op korte termijn op diverse stations de perrons worden verlengd ?
Elders zie ik dat in de ochtendspits korte voortreinen zijn zoals Ommen- Zwolle,Zuidhorn-Groningen en Cuyk- Nijmegen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS zet bussen in op drukke traject Rosmalen-Den Bosch | OVPro.nl
Sprinter, station Almelo

NS zet bussen in op drukke traject Rosmalen-Den Bosch

Reizigers uit Rosmalen kunnen vanaf deze week ook gebruikmaken van directe bussen om tijdens de ochtendspits naar Den Bosch te reizen. De NS zet deze bussen in omdat de sprinter op het traject tussen Nijmegen en Den Bosch de laatste tijd zo druk is dat reizigers op station Rosmalen moeten achterblijven. Door ondersteunende bussen in te zetten, hoopt de NS die drukte in de sprinters te verlichten. 

Er zullen als proef vier bussen gaan rijden tussen 07.45 en 08.30 uur. In die periode rijden volgens NS de drukste spitstreinen. De NS heeft de intentie om meer sprinters in te gaan zetten op het traject tussen Nijmegen en Den Bosch, maar dit zal pas in 2017 gaan gebeuren.

Langere treinen

Volgens de NS is het inzetten van langere treinen geen optie, omdat verschillende tussenliggende stations op het traject tussen Nijmegen en Den Bosch daarvoor te kort zijn. De bussen vertrekken net voor en net na de sprinters, die van station Rosmalen vertrekken om 07.56 en 08.26 uur.

Na twee weken wordt met reizigers en personeel gekeken of de proef effect heeft. Wanneer de reacties positief zijn, zullen deze bussen elke ochtend gaan rijden totdat de NS meer sprinters kan laten rijden op dit traject. Vanaf 2017 gaat de frequentie van sprinters tussen Nijmegen en Den Bosch omhoog van twee naar vier sprinters per uur.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “NS zet bussen in op drukke traject Rosmalen-Den Bosch”

kees boer|25.11.15|17:45

Waarom kan er geen dubbeldekstrein worden ingezet ?
En waarom niet op korte termijn op diverse stations de perrons worden verlengd ?
Elders zie ik dat in de ochtendspits korte voortreinen zijn zoals Ommen- Zwolle,Zuidhorn-Groningen en Cuyk- Nijmegen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.