Taxistandplaats Schiphol, drukte, taxi

Taxiservice Tinker biedt NS-tarieven voor rit naar luchthaven

Taxistandplaats Schiphol, drukte, taxi

De online taxiservice Tinker gaat de concurrentie met spoorvervoerder NS aan door tegen NS-tarieven vervoer naar de luchthavens te verzorgen. Op het traject van treinstation Schiphol zijn regelmatig problemen op het spoor. Door ritten tegen hetzelfde tarief als NS aan te bieden, hoopt Tinker treinreizigers de taxi in te krijgen. Tinker stelt vijfduizend stoelen ter beschikking in de TinkerTaxi’s, waarmee men sinds woensdag vanaf 6,99 van en naar de vijf luchthavens in Nederland kan reizen.

“Wisselstoringen, seinstoringen en blaadjes op de rails. Iedereen heeft deze excuses weleens over het perron horen schallen. Als het niet deze operationele zaken zijn, dan vallen ze wel op met hun malafide bestuurlijke praktijken. Denk aan het Fyra-debacle of het binnenhalen van het openbaar vervoer in Limburg. De afgelopen weken stonden de kranten vol over de bestuurlijke malaise bij de NS. Men is er klaar mee en het is nu tijd voor actie. We willen iedereen in Nederland er bewust van maken, dat men niet afhankelijk is van de Nederlandse Spoorwegen”, aldus oprichter Gerben Abbink van Tinker.

Taxidiensten

Tinker is in november 2012 opgericht door Rob van Strien, die is opgeleid tot piloot en ervaring heeft als proces analist bij KLM. Toen hij na zijn loopbaan bij KLM bij een start-up voor mobiel betalen aan de slag ging kwam hij erachter dat alle complexe netwerken dezelfde kenmerken hebben. Na verschillende internationale functies in de telecom en betalingsindustrie startte hij samen met Gerben Abbink het bedrijf Tinker.

Tinker biedt ritten aan van en naar luchthavens in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Het bedrijf gaat haar netwerk dit jaar nog uitbreiden naar Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. Volgend jaar komen daar nog andere Europese landen bij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.