Verdachte laptoptas in trein uit Brussel blijkt loos alarm

De verdachte laptoptas in de trein tussen Brussel en Amsterdam bleek onschuldig te zijn. Vanwege deze onbeheerde tas werd de Intercity Brussel woensdagmiddag vlakbij station Roosendaal stilgezet. Volgens de politie ging het om een laptoptas die was achtergelaten in de eerste klas.  

Alle passagiers moesten de trein verlaten, terwijl de Explosieven Opruimingsdienst de tas inspecteerde. Al snel werd duidelijk dat er sprake was van vals alarm, er zat namelijk een laptop in de tas.

Risico’s

De trein werd op een apart spoor gezet. Zodra duidelijk werd dat er sprake was van vals alarm, werd de gewone dienstregeling weer hervat. De politie liet op Twitter weten ‘in deze tijd geen risico’s te nemen.’

Het is al de tweede keer in een maand dat een verdacht pakketje in de Intercity Direct voor vertraging zorgt. Eerder deze maand werd de IC Direct in Breda enige tijd stilgezet. De dienstregeling werd daardoor flink ontregeld.

Lees ook: Verdacht pakketje op station Breda bleek onschuldig

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verdachte laptoptas in trein uit Brussel blijkt loos alarm | OVPro.nl

Verdachte laptoptas in trein uit Brussel blijkt loos alarm

De verdachte laptoptas in de trein tussen Brussel en Amsterdam bleek onschuldig te zijn. Vanwege deze onbeheerde tas werd de Intercity Brussel woensdagmiddag vlakbij station Roosendaal stilgezet. Volgens de politie ging het om een laptoptas die was achtergelaten in de eerste klas.  

Alle passagiers moesten de trein verlaten, terwijl de Explosieven Opruimingsdienst de tas inspecteerde. Al snel werd duidelijk dat er sprake was van vals alarm, er zat namelijk een laptop in de tas.

Risico’s

De trein werd op een apart spoor gezet. Zodra duidelijk werd dat er sprake was van vals alarm, werd de gewone dienstregeling weer hervat. De politie liet op Twitter weten ‘in deze tijd geen risico’s te nemen.’

Het is al de tweede keer in een maand dat een verdacht pakketje in de Intercity Direct voor vertraging zorgt. Eerder deze maand werd de IC Direct in Breda enige tijd stilgezet. De dienstregeling werd daardoor flink ontregeld.

Lees ook: Verdacht pakketje op station Breda bleek onschuldig

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.