Niedersachsen-Ticket, Arriva, bron: Alex Wiersma

Loket Deutsche Bahn geopend in Arriva Store Groningen

Deutsche Bahn heeft een speciaal loket geopend in de Arriva Store op station Groningen. Bij het loket van Deutsche Bahn kunnen treinkaartjes met de bestemming Duitsland gekocht worden, waaronder het Niedersachsen-ticket plus Groningen. Dit ticket kon eerder alleen via internet gekocht worden. 

Het loket werd woensdag officieel geopend door gedeputeerde Fleur Gräper-Van Koolwijk van de provincie Groningen en regiomanager Henk Feijen van Arriva Noord-Nederland. Volgens de woordvoerder van de provincie Groningen, is het aantal reizigers tussen Groningen en de Duitse stad Leer de laatste tijd flink gegroeid.

Niedersachsen-ticket

In juni 2015 ging de pilot met het Niedersachsen-ticket plus Groningen van start, waardoor het gemakkelijker werd om naar Duitsland te reizen. Met behulp van het Niedersachsen-Ticket kunnen reizigers gemakkelijk van Groningen naar verschillende steden in de Duitse deelstaat Niedersachsen reizen, waaronder Leer, Oldenburg en Bremen. Ook andersom maken steeds meer Duitse reizigers gebruik van deze ‘Wiederline’ om naar Nederland te reizen. Dit is veroorzaakt door een verbeterde dienstregeling tussen de steden en de voordelige tickets.

Het Niedersachsen-ticket plus Groningen is een initiatief van Arriva Nederland en NITAG. Met dit ticket kunnen 5 personen voor 48 euro vanuit Groningen naar een stad in Niedersachsen reizen. Voor één persoon is het ticket 28 euro. Bij het loket van Deutsche Bahn zijn ook andere tickets naar Duitsland te koop. De Duitse spoorwegmaatschappij hoopt met de opening van dit loket de Noord-Nederlandse markt beter te kunnen bedienen.

Reizigers

De provincie Groningen is erg blij met het loket van Deutsche Bahn. De pilot waarbij het ticket alleen online gekocht kon worden is een succes, maar volgens de gemeente is er altijd een groep reizigers die liever het treinkaartje bij een loket koopt. “Hiermee verwachten we een nog bredere groep reizigers te kunnen bereiken”, aldus de woordvoerder van de provincie. Reizigers die een kaartje kopen bij het loket van DB, moeten hiervoor wel 2 euro meer betalen dan reizigers die een kaartje kopen via internet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Loket Deutsche Bahn geopend in Arriva Store Groningen”

kees boer|10.12.15|17:45

Heel fantastisch dat dat kan,alleen jammer dat de spoorbrug nabij Weener een tijd gestremd is,zou moeten worden gelobbyd om herstel zo snel mogelijk te maken ; misschien ten overvloede,op de Niedersachsenticket kan men selfs tot Bad Harzburg en zelfs Hamburg.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.