veoliatrein

Mogelijk toch schadevergoeding voor oud-Veolia topman

De voormalig directeur van Veolia René de Beer krijgt mogelijk een afkoopsom van NS. De spoorvervoerder vroeg deze week tijdens de rechtszaak twee weken bedenktijd om na te denken over een schikking. De Beer heeft een rechtszaak aangespannen tegen NS omdat hij zijn baan terug wil of een schadevergoeding wil krijgen van NS. Dit meldt Dagblad de Limburger.

De Beer wilde een schadevergoeding omdat hij naar eigen zeggen erin geluisd is door NS. De oud-directeur van Veolia bleek gevoelige bedrijfsinformatie over Veolia te hebben doorgespeeld naar Abellio. Die informatie gebruikte de dochteronderneming van NS om de OV-concessie in Limburg te winnen.

Afkoopsom

De Beer werd ontslagen bij NS nadat de fraude eerder dit jaar aan het licht kwam. Ook verschillende andere topmannen moesten hun functie neerleggen, waaronder NS-directeur Timo Huges. Huges kreeg een bedrag mee van 175.000 euro. Volgens de advocaat van De Beer is dit oneerlijk.

“Het wringt een beetje hoe u bent behandeld ten opzichte van de andere bestuurders,” erkende de rechter tijdens de rechtszaak. De rechter drong bij de NS aan op een schikking. Vorige week werd nog bekend dat De Beer vooralsnog geen inzicht krijgt in de documenten van de bestuursvergaderingen van NS. De voormalige directeur had gevraagd om die documenten te mogen inzien omdat hij daarmee zijn onschuld wilde bewijzen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur van VerkeersNet.nl en schrijft voor verschillende andere vakbladen van ProMedia Group, waaronder OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.