veoliatrein

Veolia heeft geen recht op 1,5 miljoen van provincie Limburg

veoliatrein

De provincie Limburg hoeft geen bedrag van 1,5 miljoen euro te betalen aan Veolia. Veolia verloor dinsdag het hoger beroep dat ze had aangetekend tegen de provincie, omdat de vervoerder meerdere jaren geen vergoeding heeft ontvangen voor het onderhoud aan NS-kaartautomaten in Limburg. 

Sinds 2006 verzorgt Veolia het vervoer op de decentrale lijnen, de Maaslijn en de Heuvellandlijn. Veolia moest hier de kaartautomaten van NS laten staan en deze automaten onderhouden, maar zou daarvoor een vergoeding krijgen van de provincie Limburg. Tot aan 2009 kreeg de vervoerder inderdaad die vergoeding van de provincie, maar tussen 1 januari 2009 en 7 juli 2011 niet meer.

Vergoeding van het Rijk

De provincie Limburg gaf die vergoeding in die jaren niet meer, omdat de provincie zelf ook geen specifieke vergoeding meer zou hebben gehad van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De vervoerder beweert echter nog tot 2011 recht te hebben gehad op die vergoeding. Pas op die datum werd de OV-chipkaart in heel Limburg ingevoerd.

De rechtbank in Limburg had Veolia al in het ongelijk gesteld, waarna Veolia beroep aantekende. Ook in hoger beroep kreeg de vervoerder echter geen gelijk. Volgens het gerechtshof in Den Bosch kon Veolia niet aantonen dat de provincie een vergoeding had ontvangen van het Rijk voor het in stand houden van de kaartautomaten.

Lees ook: Veolia plaatst eigen kaartautomaten op stations Limburg

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.