Treinramp Bad Aibling bij Rosenheim in Duitsland

Alle vermisten gevonden na treinongeluk Duitsland

Foto: ANP voor eenmalig gebruik

Alle personen die vermist werden na de grote treinramp in Bad Aibling bij Rosenheim zijn gevonden. Dat heeft de Duitse politie woensdagochtend bekendgemaakt. Tien mensen kwamen om bij de botsing tussen twee regionale treinen, 17 anderen raakten zwaargewond en ongeveer 90 lichtgewond.

Twee regionale treinen botsten dinsdagochtend vroeg frontaal op elkaar bij Bad Aibling in de deelstaat Beieren. Dat gebeurde op een enkelsporig traject tussen Holzkirchen en Rosenheim. Ten tijde van het ongeluk waren er in totaal ongeveer 150 personen aan boord van de treinen.

Onderzoek

Duitse media meldden dinsdag dat uit een eerste onderzoek zou zijn gebleken dat het ongeval het gevolg was van menselijk falen. Een verkeersleider zou het beveiligingssysteem uitgeschakeld om een trein die te laat was toch nog door te laten.

Een politiewoordvoerder heeft echter tegenover Der Spiegel verklaard dat het hier om “pure speculatie” gaat en dat de informatie “onbetrouwbaar” is. De eerste resultaten van het onderzoek kunnen volgens de woordvoerder pas over een paar weken of maanden worden verwacht. Er wordt onder meer gekeken naar de zwarte dozen van beide treinen.

Werkzaamheden

De reddingswerkzaamheden zijn dinsdagnacht onderbroken en zijn woensdagochtend verder gegaan. Vanwege de bergingswerkzaamheden is er nog geen treinverkeer mogelijk. Beide treinen zijn van spoorvervoerder Meridian, een dochteronderneming van Transdev. Onder de vier omgekomen spoormedewerkers zijn twee machinisten en twee conducteurs.

Lees ook:

Minstens negen doden bij treinramp in Duitsland

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.