ICE, Deutsche Bahn

Deutsche Bahn biedt combinatieticket trein en auto aan

ICE, Deutsche Bahn

De Duitse spoorvervoerder Deutsche Bahn is gestart met een proef waarbij ze reizigers een combinatieticket tussen de trein en de auto aanbiedt. Reizigers die bij DB een langeafstandsreis naar Berlijn boeken, krijgen de mogelijkheid om meteen een elektrische auto te huren. Dit meldt de Duitse krant Süddeutsche Zeitung. 

Dit gecombineerde ticket is onderdeel van een proef die deze week van start is gegaan in de Duitse hoofdstad Berlijn. De elektrische auto’s worden geleverd door Flinkster, een dochteronderneming van Deutsche Bahn. Flinkster verhuurt in heel Duitsland elektrische en hybride auto’s.

Concurrentie

Deutsche Bahn wil met behulp van deze service concurreren met andere transportaanbieders. DB-directeur Berthold Huber zei tegen het Duitse dagblad integrale mobiliteit te willen gaan aanbieden en daarbij horen ook vervoersmiddelen die niet over het spoor rijden. “We moeten in staat zijn om de beste combinatie van mobiliteit aan te kunnen bieden voor elke individuele reis.”

Eerder werd al bekend dat de spoorvervoerder te lijden heeft onder allerlei andere nieuwe partijen in de Duitse markt, waaronder langeafstandsbussen, Uber en BlaBlaCar. “Een ontevreden klant keer ons vroeg of laat de rug toe en gaat naar alternatieven zoeken”, verklaarde Huber de keuze van DB om ook autovervoer te gaan aanbieden.

Aanvullende kosten

Het gecombineerde ticket tussen de trein en de auto kost 29 euro per dag. De spoorvervoer heeft beloofd dat de er geen extra kosten meer gemaakt worden voor registratie of voor het verbruik van de auto. De klant mag dan de elektrische auto uiterlijk een week houden. Wanneer de proef succesvol blijkt te zijn, heeft DB de ambitie om dit combinatieticket ook in andere steden te gaan aanbieden.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Deutsche Bahn biedt combinatieticket trein en auto aan”

Paul Lamote|21.02.16|11:34

DB pakt het echt euvel niet aan: de tarieven zijn te hoog.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Deutsche Bahn biedt combinatieticket trein en auto aan | OVPro.nl
ICE, Deutsche Bahn

Deutsche Bahn biedt combinatieticket trein en auto aan

De Duitse spoorvervoerder Deutsche Bahn is gestart met een proef waarbij ze reizigers een combinatieticket tussen de trein en de auto aanbiedt. Reizigers die bij DB een langeafstandsreis naar Berlijn boeken, krijgen de mogelijkheid om meteen een elektrische auto te huren. Dit meldt de Duitse krant Süddeutsche Zeitung. 

Dit gecombineerde ticket is onderdeel van een proef die deze week van start is gegaan in de Duitse hoofdstad Berlijn. De elektrische auto’s worden geleverd door Flinkster, een dochteronderneming van Deutsche Bahn. Flinkster verhuurt in heel Duitsland elektrische en hybride auto’s.

Concurrentie

Deutsche Bahn wil met behulp van deze service concurreren met andere transportaanbieders. DB-directeur Berthold Huber zei tegen het Duitse dagblad integrale mobiliteit te willen gaan aanbieden en daarbij horen ook vervoersmiddelen die niet over het spoor rijden. “We moeten in staat zijn om de beste combinatie van mobiliteit aan te kunnen bieden voor elke individuele reis.”

Eerder werd al bekend dat de spoorvervoerder te lijden heeft onder allerlei andere nieuwe partijen in de Duitse markt, waaronder langeafstandsbussen, Uber en BlaBlaCar. “Een ontevreden klant keer ons vroeg of laat de rug toe en gaat naar alternatieven zoeken”, verklaarde Huber de keuze van DB om ook autovervoer te gaan aanbieden.

Aanvullende kosten

Het gecombineerde ticket tussen de trein en de auto kost 29 euro per dag. De spoorvervoer heeft beloofd dat de er geen extra kosten meer gemaakt worden voor registratie of voor het verbruik van de auto. De klant mag dan de elektrische auto uiterlijk een week houden. Wanneer de proef succesvol blijkt te zijn, heeft DB de ambitie om dit combinatieticket ook in andere steden te gaan aanbieden.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Deutsche Bahn biedt combinatieticket trein en auto aan”

Paul Lamote|21.02.16|11:34

DB pakt het echt euvel niet aan: de tarieven zijn te hoog.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.