Arriva-directeur: treinongeval Dalfsen harde slag voor het bedrijf

Arriva-directeur Anne Hettinga zegt zich het ongeval in Dalfsen dinsdagochtend persoonlijk aan te trekken. In Dalfsen vond dinsdagochtend een botsing plaats tussen een trein van Arriva en een hoogwerker. Hierbij kwam de machinist van de trein om het leven. “Het raakt me echt. Ik voel me verantwoordelijk voor iedereen die bij Arriva werkt. Dat is een menselijke reactie, ik vind dat dat zo hoort. Onze medewerkers moet de betrokkenheid van de leiding ook voelen en moeten voelen dat dat oprecht is”, zei de directeur in Dalfsen. 

“Elk dodelijk ongeluk is een hele harde slag voor het bedrijf en deze ook”, zegt Hettinga. De directeur kon geen extra informatie geven over het onderzoek. Hij verwacht door de onderzoekende instanties op de hoogte gehouden te worden van het onderzoek. Arriva meldt in een officiële reactie ‘zeer geschokt door dit nieuws te zijn’. “Onze gedachten gaan uit naar nabestaanden en collega’s. Dit is een klap voor het bedrijf en alle betrokkenen.”

Kraanmachinist aangehouden

Bij een treinongeluk in het Overijsselse Dalfsen is dinsdagochtend de machinist van een Arriva-trein om het leven gekomen. Twee personen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De trein botste dinsdagochtend rond negen uur met volle snelheid tegen een hoogwerker op rupsbanden die het spoor over aan het steken was. De kraanmachinist van de hoogwerker is aangehouden en wordt ondervraagd door de politie.

Volgens burgemeester Noten was het eerste beeld verschrikkelijk, maar viel dit beeld uiteindelijk ‘mee’. Omdat het ongeluk na de spits gebeurde, zaten er maar vijftien passagiers in de trein. Er viel één dode en er zijn twee gewonden te betreuren die naar het ziekenhuis gebracht moesten worden, waaronder een medewerker van Arriva. Vijf lichtgewonde reizigers konden ter plekke worden behandeld. “Dat is een buitengewoon gelukkige omstandigheid”, aldus Noten. Ondertussen is de situatie stabiel en mogen de hulpdiensten de trein verlaten.

Botsing tussen Arriva-trein en hoogwerker in Dalfsen

Onderzoek

Directeur Pier Eringa van ProRail stelde tijdens de persconferentie dat er goed en grondig onderzoek nodig is naar de precieze toedracht van het ongeval. Onderzoekers van de politie, de Inspectie Leefomgeving en Transport en de Onderzoeksraad voor de Veiligheid zijn ter plaatse om onderzoek te doen. Eringa: “Het is een beveiligde overgang en de kraanwerker die bezig was met een privéklus. Het zal enige tijd duren voor de treinen weer kunnen rijden, want ook wij vinden het belangrijk dat er eerst onderzoek kan worden verricht.” Volgens Eringa zal het zeker een paar dagen duren voordat er weer treinverkeer mogelijk is, omdat de ravage opgeruimd moet worden.

“Alles is nu object van onderzoek, dus ook het menselijk handelen”, aldus de burgemeester. Bij de botsing ontspoorde de trein en kwamen meerdere treinstellen op hun kant te liggen in een weiland. De kraanmachinist is volgens Noten uit de hoogwerker met een hoogte van twee tot drie meter gesprongen en bleef ongedeerd. Wel zou hij heel erg geschrokken zijn. Burgemeester Han Noten zei dat er waarschijnlijk sprake was van een inschattingsfout van deze kraanmachinist.

Zwarte dag

“Het is een vreselijke dag voor de slachtoffers en de nabestaanden van de machinist”, zei Eringa. “Verder is het ook een zwarte dag voor de hulpverleners.” Deze hulpverleners werden door burgemeester Noten bedankt voor hun snelle optreden. “De hulpverleners gingen al aan de slag terwijl de stroom er nog opzat.”

De trein was ten tijde van het ongeluk met vijftien passagiers op weg van Zwolle naar Emmen. Politie, ambulances en de brandweer kwamen ter plaatse en er werd een traumahelikopter ingezet. Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu meldt in een reactie op het ongeluk ‘geschrokken’ te zijn van het ernstige treinongeluk vanochtend op de spoorlijn Zwolle-Emmen. Haar medeleven gaat uit naar alle slachtoffers en nabestaanden.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Arriva-directeur: treinongeval Dalfsen harde slag voor het bedrijf | OVPro.nl

Arriva-directeur: treinongeval Dalfsen harde slag voor het bedrijf

Arriva-directeur Anne Hettinga zegt zich het ongeval in Dalfsen dinsdagochtend persoonlijk aan te trekken. In Dalfsen vond dinsdagochtend een botsing plaats tussen een trein van Arriva en een hoogwerker. Hierbij kwam de machinist van de trein om het leven. “Het raakt me echt. Ik voel me verantwoordelijk voor iedereen die bij Arriva werkt. Dat is een menselijke reactie, ik vind dat dat zo hoort. Onze medewerkers moet de betrokkenheid van de leiding ook voelen en moeten voelen dat dat oprecht is”, zei de directeur in Dalfsen. 

“Elk dodelijk ongeluk is een hele harde slag voor het bedrijf en deze ook”, zegt Hettinga. De directeur kon geen extra informatie geven over het onderzoek. Hij verwacht door de onderzoekende instanties op de hoogte gehouden te worden van het onderzoek. Arriva meldt in een officiële reactie ‘zeer geschokt door dit nieuws te zijn’. “Onze gedachten gaan uit naar nabestaanden en collega’s. Dit is een klap voor het bedrijf en alle betrokkenen.”

Kraanmachinist aangehouden

Bij een treinongeluk in het Overijsselse Dalfsen is dinsdagochtend de machinist van een Arriva-trein om het leven gekomen. Twee personen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De trein botste dinsdagochtend rond negen uur met volle snelheid tegen een hoogwerker op rupsbanden die het spoor over aan het steken was. De kraanmachinist van de hoogwerker is aangehouden en wordt ondervraagd door de politie.

Volgens burgemeester Noten was het eerste beeld verschrikkelijk, maar viel dit beeld uiteindelijk ‘mee’. Omdat het ongeluk na de spits gebeurde, zaten er maar vijftien passagiers in de trein. Er viel één dode en er zijn twee gewonden te betreuren die naar het ziekenhuis gebracht moesten worden, waaronder een medewerker van Arriva. Vijf lichtgewonde reizigers konden ter plekke worden behandeld. “Dat is een buitengewoon gelukkige omstandigheid”, aldus Noten. Ondertussen is de situatie stabiel en mogen de hulpdiensten de trein verlaten.

Botsing tussen Arriva-trein en hoogwerker in Dalfsen

Onderzoek

Directeur Pier Eringa van ProRail stelde tijdens de persconferentie dat er goed en grondig onderzoek nodig is naar de precieze toedracht van het ongeval. Onderzoekers van de politie, de Inspectie Leefomgeving en Transport en de Onderzoeksraad voor de Veiligheid zijn ter plaatse om onderzoek te doen. Eringa: “Het is een beveiligde overgang en de kraanwerker die bezig was met een privéklus. Het zal enige tijd duren voor de treinen weer kunnen rijden, want ook wij vinden het belangrijk dat er eerst onderzoek kan worden verricht.” Volgens Eringa zal het zeker een paar dagen duren voordat er weer treinverkeer mogelijk is, omdat de ravage opgeruimd moet worden.

“Alles is nu object van onderzoek, dus ook het menselijk handelen”, aldus de burgemeester. Bij de botsing ontspoorde de trein en kwamen meerdere treinstellen op hun kant te liggen in een weiland. De kraanmachinist is volgens Noten uit de hoogwerker met een hoogte van twee tot drie meter gesprongen en bleef ongedeerd. Wel zou hij heel erg geschrokken zijn. Burgemeester Han Noten zei dat er waarschijnlijk sprake was van een inschattingsfout van deze kraanmachinist.

Zwarte dag

“Het is een vreselijke dag voor de slachtoffers en de nabestaanden van de machinist”, zei Eringa. “Verder is het ook een zwarte dag voor de hulpverleners.” Deze hulpverleners werden door burgemeester Noten bedankt voor hun snelle optreden. “De hulpverleners gingen al aan de slag terwijl de stroom er nog opzat.”

De trein was ten tijde van het ongeluk met vijftien passagiers op weg van Zwolle naar Emmen. Politie, ambulances en de brandweer kwamen ter plaatse en er werd een traumahelikopter ingezet. Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu meldt in een reactie op het ongeluk ‘geschrokken’ te zijn van het ernstige treinongeluk vanochtend op de spoorlijn Zwolle-Emmen. Haar medeleven gaat uit naar alle slachtoffers en nabestaanden.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.