FLIRT-trein Stadler station Zwolle

Stadler wint treincontract voor 16 treinen Syntus en Keolis

Stadler heeft een aanbesteding gewonnen voor de levering van zestien elektrische Flirt-treinen voor spoorvervoerders Syntus en Keolis. Dat heeft de Zwitserse treinfabrikant woensdag bekendgemaakt. De treinen gaan vanaf december 2017 rijden op de spoortrajecten Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede. Het gaat om een contract ter waarde van 125 miljoen euro.

Het contract betreft de levering van de treinen en het onderhoud voor een periode van vijftien jaar. De zestien treinen bestaan uit negen treinen met drie rijtuigen en zeven treinen met vier rijtuigen en hebben een maximum snelheid van 160 kilometer per uur. Reden voor de gunning aan Stadler was onder meer de snelle fabricage. Dit is volgens Stadler te danken aan de unieke modulaire constructie van de Flirt 3-serie. De zestien nieuwe treinen worden geproduceerd in de fabriek Zwitserland.

Levering treinmaterieel

Alle voertuigen voldoen aan de TSI-standaarden van 2014. Dit betekent dat ze weinig geluid produceren, energie-efficiënt rijden en rolstoel-toegankelijk zijn. De eerste treinen worden in juni 2017 geleverd, zodat ze kunnen worden getest.

Stadler ontving eerder al een opdracht voor de levering van 58 treinen voor NS Reizigers en zes treinen met twee rijtuigen voor dochter Abellio. Na dit derde contract in Nederland heeft Stadler besloten om een servicecentrum in Nederland te openen. De exacte locatie wordt op dit moment nog vastgesteld.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Stadler wint treincontract voor 16 treinen Syntus en Keolis | OVPro.nl
FLIRT-trein Stadler station Zwolle

Stadler wint treincontract voor 16 treinen Syntus en Keolis

Stadler heeft een aanbesteding gewonnen voor de levering van zestien elektrische Flirt-treinen voor spoorvervoerders Syntus en Keolis. Dat heeft de Zwitserse treinfabrikant woensdag bekendgemaakt. De treinen gaan vanaf december 2017 rijden op de spoortrajecten Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede. Het gaat om een contract ter waarde van 125 miljoen euro.

Het contract betreft de levering van de treinen en het onderhoud voor een periode van vijftien jaar. De zestien treinen bestaan uit negen treinen met drie rijtuigen en zeven treinen met vier rijtuigen en hebben een maximum snelheid van 160 kilometer per uur. Reden voor de gunning aan Stadler was onder meer de snelle fabricage. Dit is volgens Stadler te danken aan de unieke modulaire constructie van de Flirt 3-serie. De zestien nieuwe treinen worden geproduceerd in de fabriek Zwitserland.

Levering treinmaterieel

Alle voertuigen voldoen aan de TSI-standaarden van 2014. Dit betekent dat ze weinig geluid produceren, energie-efficiënt rijden en rolstoel-toegankelijk zijn. De eerste treinen worden in juni 2017 geleverd, zodat ze kunnen worden getest.

Stadler ontving eerder al een opdracht voor de levering van 58 treinen voor NS Reizigers en zes treinen met twee rijtuigen voor dochter Abellio. Na dit derde contract in Nederland heeft Stadler besloten om een servicecentrum in Nederland te openen. De exacte locatie wordt op dit moment nog vastgesteld.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.