1 april-vacature bij NS krijgt 750 reacties

Machinist, treinstel, NS (foto: NS)

Meer dan 750 mensen zijn in een 1 april-grap van NS getrapt. De spoorvervoerder had een vacature geplaatst voor een ‘backpackende e-onderzoeker’. De functie bestond uit het bezoeken van ‘voor NS nog onbekende terreinen’. Voor de kenner had NS in de vacature al een hint verstopt dat het hierbij om een grapje ging. NS noemde IJsland, Suriname, Malta en Nicaragua als voorbeelden van landen die de onderzoeker zou moeten bezoeken, terwijl geen van deze vier landen spoorwegen heeft.

Het doel van deze grap was om aandacht te vragen voor de vacaturewebsite van NS, waar niet alleen machinisten en conducteurs gezocht worden, maar bijvoorbeeld ook winkelmanagers, IT’ers of monteurs.

Reacties

Niet iedereen trapte in de 1 april-grap. “Dit is een geweldige vacature waar ik zeer competent voor ben. Helaas lijkt mij dit een 1 april-grap aangezien ik op IJsland ben geweest en daar helemaal geen treinstation is”, is één van de reacties. In totaal uitten 80 mensen hun twijfels bij de vacature, waarop vóór 1 april gereageerd moest worden.

Hoewel de sollicitanten niet aangenomen worden als e-onderzoeker, verloot NS onder hen nog wel twee keer 2 Interrail-passen, waarmee ze komende zomer 10 dagen door Europa kunnen reizen.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “1 april-vacature bij NS krijgt 750 reacties”

Conny Hendriks|05.04.16|16:28

Maar heb ik het werkwoord UITEN vroeger niet anders geleerd dan hier staat omschreven?
Ik moest vroeger alle vervoegingen uit het hoofd op kunnen dreunen, hoe is het dan met deze vervoeging?
Of geldt dit thans niet meer en behoor ik ook tot de groep die te veellet op juiste schrijfwijze der Nederlandse taal?

Mvg; Peter.