Eurostar, St Mary Cray,

Eurostar plant testtrein tussen Amsterdam en Londen

Eurostar wil volgende maand een testtrein laten rijden tussen Amsterdam en Londen. Dit doet de spoorvervoerder in voorbereiding op de start van de nieuwe treindienst die eind 2017 gaat starten. Dat meldt directeur Nicolas Petrovic in de Railway Gazette.

Petrovic wilde geen uitspraken doen over de exacte startdatum van de treindienst, omdat dit volgens hem onderhevig is aan verschillende factoren waar de spoorvervoerder geen invloed op heeft.

Paspoortcontrole

Volgens de topman wordt de paspoortcontrole in Londen uitgevoerd voordat passagiers de trein betreden, ook voor Parijs en Brussel. Op deze manier hoeven de reizigers niet in Lille uit te stappen voor de paspoortcontrole, zoals nu nog wel gebeurt als er wordt gereisd tussen Zuid-Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Volgens Petrovic is de treindienst tussen Londen, Rotterdam en Amsterdam Centraal zeer aantrekkelijk voor Eurostar. Hij verwacht hiermee ook de zakelijke markt te bereiken. De spoorvervoerder overweegt ook een treindienst tussen Londen en het Franse Bordeaux te starten, die meer is gericht op het tourisme. Hoewel een route naar Duitsland vaak besproken is, is het spoorbedrijf hier momenteel niet mee bezig. Reden hiervan is de technische complexiteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Eurostar plant testtrein tussen Amsterdam en Londen”

kees boer|15.05.16|17:13

Volgens plan Rail 21 zou deze vlak na de eeuwwisseling van start zijn gegaan

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.