Thalys hogesnelheidstrein gaat minder rijden. Foto: Thalys

Nieuwe en verbeterde gratis wifi-verbinding in de Thalys

Thalys hogesnelheidstrein gaat minder rijden. Foto: Thalys

Alle Thalys-treinen zijn vanaf maandag uitgerust met een nieuwe, verbeterde gratis wifi-verbinding. Zowel de reizigers in Comfort 1 en in Comfort 2 kunnen gebruikmaken van deze nieuwe service, waardoor het gemakkelijker moet worden om van de wifi gebruik te maken. Wel waarschuwt Thalys dat de verbinding nog steeds kan wegvallen wanneer de trein door een tunnel of bergachtig landschap rijdt.

Het bieden van een goede is wifi-verbinding op een hogesnelheidstrein is volgens Thalys een technologische prestatie die niet veel te zien is op het Europese spoorwegnet. De treinen zijn allemaal met het nieuwe systeem uitgerust door het Zweedse bedrijf Icomera. Reizigers moeten wel een account aanmaken om gebruik te kunnen maken van de wifi-verbinding in de hogesnelheidstrein.

Dienstverlening

“Al bijna 10 jaar lang bieden we wifi aan aan boord van onze treinen”,vertelt Agnès Ogier, de Algemeen Directeur van Thalys. “We zijn altijd bezig met het verbeteren van de kwaliteit van onze dienst. Wifi is onmisbaar voor onze zakelijke reizigers en vakantiegangers.”

Thalys begon in 2005 met de eerste testen voor wifi in de trein. De hoeveelheid passagiers die hiervan gebruikmaken, is sindsdien ook flink gegroeid. Eind 2009 zat nog maar een kwart gebruik van de wifi, in 2011 gingen 1 miljoen reizigers online en in 2014 maakte 40 procent van alle reizigers in de Comfort 1 gebruik van de wifi in de Thalys. Door het nieuwe systeem kunnen alle reizigers gemakkelijk toegang tot wifi krijgen.

Het nieuwe systeem biedt een betere bandbreedte waardoor reizigers sneller kunnen surfen. Overigens is de verbindingssnelheid en het datavolume voor reizigers in Comfort 1 en Comfort 2 hetzelfde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.