Rotterdam CS

Rotterdam CS is het meest gastvrije station van Nederland

Rotterdam CS

Station Rotterdam Centraal is door leden van Rover met afstand verkozen als het meest gastvrije grote station van Nederland. Station Delft en station Valkenburg kwamen als winnaar uit de bus in de categorieën meest gastvrije middelgrote en kleine station. Dit blijkt uit een enquête die Rover heeft gehouden onder de leden.

In de categorie grote stations wordt Rotterdam opgevolgd door Amsterdam CS en Utrecht CS, al scoorde Rotterdam beduidend hoger. Rotterdam kreeg in totaal 56 punten, terwijl de andere twee stations respectievelijk 29 en 28 punten behaalden. De minst gastvrije grote stations zijn Breda, Lelystad, Venlo, Enschede en Assen. De enquête werd uitgezet onder 2691 leden van Rover en daarvan vulde bijna 20 procent de enquête in.

Verbouwde stations

Rover noemt het opvallend dat de leden met name stations die nu verbouwd worden of onlangs verbouwd zijn het beste beoordeelden. In de top 10 staan alleen deze stations of stations die behoren tot monumentale stations. De top 10 bestaat verder uit Arnhem, Den Haag, Amersfoort, Den Bosch, Groningen, Haarlem en Leiden.

Leden zeggen deze stations met name goed te waarderen omdat ze ruim, licht, schoon en overzichtelijk zijn, omdat er genoeg te doen en te zien is en er een goede mogelijkheid is om te eten en te drinken. Tevens moet er voldoende personeel aanwezig zijn om iets aan te vragen. Overigens konden de leden maar op 24 stations stemmen als ‘beste grote station’. Rover maakte vooraf al een lijst van mogelijke stations waarop in ieder geval het station in de hoofdstad stond en soms nog een of twee andere (knooppunt)stations in die provincie.

Poortjes

Rover noemt het bijzonder dat Rotterdam als meest gastvrije station naar voren kwam, omdat hier de toegangspoortjes al gesloten zijn. Amsterdam en Utrecht werden namelijk door verschillende geënquêteerden bestempeld als gastvrije stations omdat hier de poortjes niet gesloten zijn.

In de categorie kleine stations dus Valkenburg, Dalfsen en Overveen gezien als gastvrije stations. Rijswijk, Amsterdam Muiderpoort en Uitgeest werden het laagste beoordeeld. Uit een conclusie van Rover bleek dat reizigers met name negatief oordelen over stations die onbemand zijn, onoverdekte stations met alleen standaard wachthokjes, stations waar reizigers niet warm kunnen zitten en waar geen horecagelegenheid is.

Ook stations zonder wc en stations waar de incheckpalen niet duidelijk te vinden zijn, bleken minder gastvrij te worden gevonden. Stations waarop juist wel altijd mensen aanwezig zijn en waar bijvoorbeeld een cafe te vinden is, worden beduidend beter beoordeeld.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rotterdam CS is het meest gastvrije station van Nederland | OVPro.nl
Rotterdam CS

Rotterdam CS is het meest gastvrije station van Nederland

Station Rotterdam Centraal is door leden van Rover met afstand verkozen als het meest gastvrije grote station van Nederland. Station Delft en station Valkenburg kwamen als winnaar uit de bus in de categorieën meest gastvrije middelgrote en kleine station. Dit blijkt uit een enquête die Rover heeft gehouden onder de leden.

In de categorie grote stations wordt Rotterdam opgevolgd door Amsterdam CS en Utrecht CS, al scoorde Rotterdam beduidend hoger. Rotterdam kreeg in totaal 56 punten, terwijl de andere twee stations respectievelijk 29 en 28 punten behaalden. De minst gastvrije grote stations zijn Breda, Lelystad, Venlo, Enschede en Assen. De enquête werd uitgezet onder 2691 leden van Rover en daarvan vulde bijna 20 procent de enquête in.

Verbouwde stations

Rover noemt het opvallend dat de leden met name stations die nu verbouwd worden of onlangs verbouwd zijn het beste beoordeelden. In de top 10 staan alleen deze stations of stations die behoren tot monumentale stations. De top 10 bestaat verder uit Arnhem, Den Haag, Amersfoort, Den Bosch, Groningen, Haarlem en Leiden.

Leden zeggen deze stations met name goed te waarderen omdat ze ruim, licht, schoon en overzichtelijk zijn, omdat er genoeg te doen en te zien is en er een goede mogelijkheid is om te eten en te drinken. Tevens moet er voldoende personeel aanwezig zijn om iets aan te vragen. Overigens konden de leden maar op 24 stations stemmen als ‘beste grote station’. Rover maakte vooraf al een lijst van mogelijke stations waarop in ieder geval het station in de hoofdstad stond en soms nog een of twee andere (knooppunt)stations in die provincie.

Poortjes

Rover noemt het bijzonder dat Rotterdam als meest gastvrije station naar voren kwam, omdat hier de toegangspoortjes al gesloten zijn. Amsterdam en Utrecht werden namelijk door verschillende geënquêteerden bestempeld als gastvrije stations omdat hier de poortjes niet gesloten zijn.

In de categorie kleine stations dus Valkenburg, Dalfsen en Overveen gezien als gastvrije stations. Rijswijk, Amsterdam Muiderpoort en Uitgeest werden het laagste beoordeeld. Uit een conclusie van Rover bleek dat reizigers met name negatief oordelen over stations die onbemand zijn, onoverdekte stations met alleen standaard wachthokjes, stations waar reizigers niet warm kunnen zitten en waar geen horecagelegenheid is.

Ook stations zonder wc en stations waar de incheckpalen niet duidelijk te vinden zijn, bleken minder gastvrij te worden gevonden. Stations waarop juist wel altijd mensen aanwezig zijn en waar bijvoorbeeld een cafe te vinden is, worden beduidend beter beoordeeld.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.