Treinongeval, België, foto: ANP

Zeker drie doden bij een treinongeval in België

Treinongeval, België, foto: ANP

Bij een botsing tussen een passagierstrein en een goederentrein in de Belgische gemeente Saint-Georges-sur-Meuse zijn drie personen omgekomen en negen mensen ernstig gewond geraakt. Het is nog onduidelijk waardoor het ongeluk werd veroorzaakt, maar een woordvoerder van Infrabel heeft laten weten dat er in de loop van zondagmiddag sprake is geweest van blikseminslag op de technische installaties. Dat element wordt meegenomen in het onderzoek.

Het ongeluk gebeurde zondagavond om 23.03 uur nadat een passagierstrein met relatief hoge snelheid tegen een goederentrein botste. Volgens dagblad De Morgen is de treinbestuurder één van de overledenen. Door de botsing ontspoorden twee van de zes rijtuigen. De hulpdiensten, infrabeheerder Infrabel en de NMBS zijn ter plaatse om te onderzoeken wat er precies is gebeurd. Er is een gerechtelijk onderzoek geopend.

Steun aan slachtoffers

Tijdens een persconferentie bevestigden de burgemeester van Saint-Georges-Sur-Meuse, Infrabel en NMBS dat bij de botsing drie dodelijke slachtoffers en enkele ernstige gewonden vielen. Circa dertig personen zijn ter plaatse behandeld. Het ongeval gebeurde op spoorlijn 125, die de steden Namen en Luik met elkaar verbindt.

De federaal minister van Mobiliteit, François Bellot, betuigde tijdens deze persconferentie zijn steun aan de slachtoffers en hun families. “Ik wil zeggen dat we hun leed delen in deze moeilijke tijd.” Het crisiscentrum dat was ingericht in Amay heeft ondertussen de deuren gesloten en ook het opvangcentrum voor de slachtoffers en hun families is weer dicht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.